måndag 1 augusti 2011

Vaggeryd here I come! - En globetrotter i Småland

På fredagen gick jag upp redan vid 6.15 för att vara säker på att hinna till syrrans dressyrstart strax efter 9 på morgonen i Vaggeryd. Jag gjorde iskaffe till mig, E och hennes man. E älskar min frappé men hennes man visade sig vara av en annan åsikt, mera för E tyckte hon då och jublade.
Efter en kvick frukost kom jag iväg klockan 7 som det var tänkt och tog lite småvägar så som E sagt att jag skulle göra, fast jag hade navigatorn till hjälp också. Jag kom fram till Vaggeryd redan 8.40, det vill säga i god tid till starten 9.06. Jag tog min kameraväska och min stol och satte mig vid banan och fotade de andra hästarna som startade före Venar. Men nu var de väl ändå sena? De brukar ju hålla tiderna och syrran var inte ens i närheten... Jag började titta mig omkring och inser att det finns två dressyr banor, jag tar min stol och kamera och halvspringer över planen medan jag ser chansen att se syrran köra dressyr flyga bort i fjärran. Men jag hann se nästan hela programmet trots allt. Men är det inte surt att nästan missa det trots att man är där i så god tid?
Jag fotade bara några hästar till, visst är de fina? Skimmeln är en Welsh Mountain och skäcken är en Irländsk Cob, det som många kallar för Tinker. Fuxen vågar jag inte gissa vad det är, men jag är i alla fall rätt säker på att den var av ponnystorlek.

Det var trevliga ekipage men jag ville gärna säga hej till syrran och svågern och deras kompis och medhjälpare S och dessutom ville jag säga hej till AC och säga att jag var på plats. Jag gjorde allt detta och fikade sen med syrrans lag och sen gick vi allihop maratonhindrena inför morgondagen. Syrran och svågern kan ju det här och vet hur de vill ha det och vad de klarar av och till slut sa syrran till mig att vara tyst, hon var inte intresserad av mina åsikter. Hon sa det snällt men med all önskvärd tydlighet. Sen gick jag och muttrade för mig själv om hur konstigt de resonerade om vägarna och hindrena och ändå är faktiskt jag den enda som egentligen inte kan något alls om maraton, jag är den enda som aldrig ens gått en bana förr... Kanske vet de faktiskt vad de pratar om?

När vi ätit lunch åkte jag och handlade lite dricka, kräftor och annat och sen var jag helt slut och lade mig en stund i min slaf i ACs husbil. Detta efter att jag jagat ut hennes stalltjejer därifrån. När jag vaknade hängde jag med tjejerna en stund och vi spelade UNO, sen delade jag och AC på en portion mat och så snackade vi skit en stund och så fodrade vi Venar som jag lovat att göra och så snackad evi med killen med den irländska coben en stund och sen satte vi oss ochåt kräftor och snackade om allt som hänt sedan vi setts sist.

Vi kom inte i säng förrän vid 1.30 tror jag och då läste jag en stund innan jag släckte lampan.

Inga kommentarer: