tisdag 30 augusti 2011

Ännu en nattgäst

På måndagen försov jag mig lite och S funderade på om det var meningen att hon skulle väcka mig eller inte. Men trots en tuff helg så kom jag upp slutligen. Jag gjrode bara ett par mackor och en frappé och sen åkte vi. Jag skjutsade henne ned till stationen med instruktioner om att gå in på Pressbyrån för att fixa tågbiljett/kort eller vad som kan tänkas vara lämpligt. Jag har ju själv inte åkt tåg på runt 5 år eller nåt och vet inte riktigt hur det funkar längre.

Sen åkte jag till jobbet och strax senare när jag kom på att jag glömt att logga in på växeln så insåg jag att jag inte kunde hitta telefonen. Jag bad kollegan M att ringa till den men inte sjutton ringde det någonstans på kontoret... Det var bara att åka hem och hämta den.

På eftermiddagen började jag undra hur det gick för S och smsade henne. Hon var på centralen och letade efter tåget hemåt, så jag stannade lite längre på jobbet så att jag kunde åka och hämta henne på vägen hem. Vid 17 ungefär hämtade jag upp henne på stationen och hon var väldigt nöjd med sin dag. Jag var den sista som gick från jobbet och som tur var kom jag på i sista stund innan jag lämnade huset på morgonen att jag skulle ta med nyckeln. Jag använder den så sällan att det glöms bort ibland. Vi har så många olika våningar och kontor och grejer att det ibland är svårt att veta om ma är siss eller inte. Jag bestämde mig för att ringa till p som ofta är den sista som går och han var redan hemma så det var lugnt. Jag låste, larmade och åkte hemåt.

När jag och S kom hem matade jag katten och hunden och sen kastade jag mig i sängen en liten stund och somnade faktiskt även om det tog ett tag och bara blev ett par minuter. Men jag kände mig lite bättre sen i alla fall.

Sen tog jag en dusch och sminkade mig och sen gjorde S detsamma och så kom vi iväg lite sent men kom nästan i tid till Tudor Arms och G och M med kompisar som vi skulle möta upp för middag. Vi var 6 personer och vi hade rätt trevligt. G hade med sig två olika frågesporter som vi körde i lag och hade rätt kul. Det visade sig att han hade den där "På Spåret" boken som L och jag hittade när vi var på Utö, så det körde vi en stund tills de tappade koncentrationen och bara snackade istället. Jag åt en halv räkmacka och S tog en Skagenmacka som jag nästan ångrade att inte jag tog, den såg väldigt god ut.

När puben stängde och vi var redo att gå regnade det ute och vi stod under ett litet tak mittemot Tudor en stund medan vi bestämde hur saker skulle göras imorgon och medan G testade M's nya cykel. Alla utom jag var lediga dagen efter och först skulle G och S till Vasamuseet och sen skulle S med M och M till Fotografiska. Dit hade jag velat följa med men det får bli en annan gång. S har köpt Stockholmskortet som gäller 48 timmar tror jag det var och man får åka kommunalt med det och har fritt inträde på alla museer och en massa annat.

Vid strax före midnatt kom vi äntligen iväg och med oss hade vi G som skulle sova på soffan. Vi bäddade inte åt honom utan han fick en filt och sen var han nöjd. Vid 1 kom jag i säng och somnade nästan omedelbart.

Inga kommentarer: