fredag 26 augusti 2011

Fint blir det



På natten till torsdagen hade jag frusit och svettats om vart annat, det blir så ibland när jag tar ut mig. Kroppen tycks inte riktigt veta om den ska kyla ned sig eller värma sig. Jag hoppade alltså in i duschen det första jag gjorde trots att jag egentligen brukar duscha på kvällen.


Jag bredde mig ett par limpmackor och gjorde min dagliga frappé och tog på mig mina favoritjeans och en vit tröja och så var jag iväg.


Framåt 10 fick jag erbjudande om hjälp med att köra iväg soporna och jag och A började lasta släpet. Det som såg ut som ganska lite, ihopsjunket ris visade sig vara mycket mer än det såg ut och anledningen till att det sjunkit ihop var att det hade möglat...


Det tog alltså mycket längre tid än väntat att lasta och allt fick inte plats i släpet samtidigt, hur min vita tröja såg ut vid det här laget vill ni inte veta...


Vi åkte till tippen och kastade riset och åkte sen till mig och hämtade mitt bord som skulle kastas och sen till pappa för att ta några säckar med löv och kvistar. När vi tömt det inlusive några flaskor åt grannen M så åkte vi och hämtade resten av riset och en massa gamla trasiga pallar och hyllor. Vid det här laget var vi båra skitiga, svettiga och rätt så slut, det är tyngre jobb än man tror att släpa sopor. Dessutom fick vi ju sopa och skyffla upp både gammalt surt spån och en hel del mögliga löv från marken vid parkeringen. Men nu är det i alla fall gjort.


Vi hoppade över lunchen för att bli klara med allt först och när vi var klara, körjournalen var ifylld och släpet inbackat så kom J förbi så att vi kunde gå på lunch. Han har varit hemma på semester från Thailand i ungefär 4 veckor men vi har båda varit så upptagna att det inte blivit av att ses förrän nu. Det konstiga är att jag saknat honom mycket under det här året han varit i Thailand, men ändå kändes det som om jag sett honom dagen innan när vi väl träffades. men det är väl det de säger, goda vänner tar upp där de slutade. Matlådan jag tagit med åkte in i frysen igen och vi åkte till Väsby Golfrestaurang. Vi hade jättetrevligt men snart var det dags att åka tillbaka till jobbet igen.


S, Australiensiskan som ska komma på fredag smsade vid lunchtid vilket var bra eftersom jag inte hört något på länge och inte har hennes nummer. På eftermiddagen ringde jag upp för att se hur mycket bagage hon kommer med, att hon faktiskt kommer från England och såldedes inte har jet lag och för att berätta att jag sålt hennes Dolly Parton biljett och bytt den mot en bredvid mig istället. Det tar tid för ett samtal att färdas från Sverige till Australien och sen till England så det var en jäkla fördröjning medan vi pratade så vi bytte bara lite information och sen lade vi på. Vi kan ju prata på fredag. Det stämde bra att hon nu var i England någonstans vilket jag plötsligt blev osäker på när någon frågade om hon verkligen skulle orka med badtunna och kräftor på fredagen, men jo, hon är som sagt inte jet lagged och hon sa att det inte var något problem.


När grannen M ringde och undrade om hon kunde låna mitt slangmunstycke så fick hon förstås det och jag sa att hon kunde lägga slangen med vattnet på i tunnan och börja fylla den, först ganska långt senare kom jag på att jag ställt den för att torka slangmunstyckena bakom, de jag måste tejpa om med silvertejp för att inte allt vatten ska rinna ut... Det blir så när man kopplar loss pump och filter, då rinner ju allt bara rätt ut.


Forfarande sent på kvällen rann det fortfaraqnde ur slangarna, vi får se hur det ser ut imorgon.


När jag kom hem var jag slut som människa och gick och lade mig en stund, jag visste ju att jag behövde städa och bestämde mig för att det blev lättare om man inte höll på att somna under tiden.


Sen satte jag igång, jag tvättade två maskiner tvätt, plockade undan överallt, dammtorkade alla ytor, stålullade vasken, dammsög och skurade och sen var det sådär trivsamt rent och snyggt överallt och den där stenläggningen blev inte så tokig faktiskt. Under tiden jag städade hade jag musik på och en stund senare fick jag sms från M om tiderna för fredagen och en kommentar om att jag lyssnade på bra musik. Jag svarade att jag städade och det hade hon redan listat ut av valet av musik och ljudnivån. Jag gillar när det är städat hemma, jag mår bättre av det och blir mer harmonisk, däremot har jag väldigt svårt för lukten av rengöringssprayer av någon anledning jag tycker att hela huset luktar äckligt efter att man använt såna, men jag är för bekväm för att göra egen eller använda något annat. Ajax skurmedel däremot, den gillar jag.


Det enda som är kvar att göra på fredagen är nu att baka bröd, städa toaletten och att handla. Det ska ju inte ta så mycket tid tycker jag, jag hinner nog till och med att sova middag innan jag ska hämta S på Arlanda.


Eftersom jag inte ville ha torkstället till tvätten inne när hon kommer så hängde jag tvätten ute, det var ju torrt och fins på verandan. Ett par timmar senare hade det regnat... Men det tycktes inte fortsätta så det fick hänga kvar.


Sen tog jag det lugnt en stund och åt en matlåda med spagetti och köttfärssås jag hittade i frysen, den var riktigt bra faktiskt. Jag åt det med skivad gurka och färsk rödlök.


Sen virkade jag och tittade på film, "Due Date" och Under Toscanas sol". Jag har svårt att ta mig för att titta på nya filmer eftersom jag vill göra saker under tiden jag ser på film, såsom att virka, spelar spel, fixa naglarna... Då är det svårt att hänga med i en ny film, alltså ser jag ofta om gamla filmer istället fast jag har tjugotals filmer jag inte sett än. Dessutom måste jag erkänna att jag gillar att satsa på ett säkert kort.


Jag kom i säng alldeles för sent.

Inga kommentarer: