torsdag 28 juli 2011

Skynda fynda

På onsdag vaknade jag ganska sent och efter frukost satte jag igång att tömma och skura ur badtunnan. M hade skrikit till under kvällen och sagt att något bitit henne och när jag skulle tämma tunnan hittade jag en drunknad tvestjärt... När jag spolat ur tunnan ordentligt satte jag igång med att åter fylla den med vatten. Nu var det lättare, det varma vattnet hade mycket riktigt svällt träet bättre. Sen kom M över och sa att Stadium hade rea och man fick 10% på reapriset om man köpte en sak, 20% om man köpte två osv. och om man köpte 5 eller fler saker så fick man hela 50% på reapriset. Jag behövde också köpa nya reflektorlampor till vardagsrummet så vi bestämde oss för att åka till Barkarby. Tanken var att M skulle gå på Stadium och jag på Ikea, för vi hade lite bråttom då vi inte kom iväg förrän vid 15 ungefär och jag skulle vara på middag hos mamma och pappa klockan 17. Men jag behövde ju också träningsbyxor och kanske ett par löparskor, så jag hängde med in. Efter att ha gått runt där rätt länge bestämde jag mig för att köpa 1 linne och 1 par träningsbyxor som det ej var rea på och detsamma med rea. Nu kommer jag att slippa att tvätta under natten för att sätta på mig inte riktigt torra träningskläder när jag går till gymmet. Jag fick också hjälp att välja ut ett par löparskor som skulle passa mina fötter. De hade kostat 1199:-, var nedsatta till 699:- och jag fick betala 350:-. Det enda som gjorde mig lite osäker på valet var att killen som provade ut dem åt mig var det. Han tyckte att de var på gränsen till för små i tån, men jag provsprang med dem och allt och de kändes jättebra. Min tanke var att riskkapitalet 350:- är okey i det här läget...
Jag köpte också ett nytt baseballträ, jag fick ett äkta av pappa en gång i tiden när jag var liten. Ett i metall, han köpte det åt mig i USA. Jag älskade det där baseballträet och hade det i många år, men en dag var det bara borta... Vi vet inte om det försvann ut förrådet samtidigt som jag blev av med cykeln, men borta är det och ingen har sett det på många år. Jag köpte också ett nytt strandball set, det jag köpte i Grekland förra sommaren har ju gått i bitar. Medan M betalade våra grejer sprang jag in på IKEA och köpte sugrör och lampor och utanför köpte jag jordgubbar och biggaråer och sen åt vi jordgubbarna på vägen hem. De var väldigt goda men de hade tjänat på att tvättas först, det knastrade i munnen när man åt en del av dem.
Sen åkte jag till mamma och pappa nästan en timme sent men de var fortfarande vid gott mod eftersom jag hade förvarnat att jag skulle bli sen. De hade gäster från Skåne som de ville att vi skulle få träffa innan de åkte hem igen. Alla var på gott humör även om jag var lite besviken på att sitta i skuggan när solen äntligen sken. Vi skojade och hade det bra och fick ceasarsallad att äta. Strax efter 20 bröt vi barn upp, alla har ju sitt att göra så här mitt i semestern. Själv åkte jag till ICA för att handla kattmat, den stackars katten hade bara fått torrfoder dagen innan. Jag skämmer ju bort honom med kött en gång om dagen annars. Jag letade efter kräftor åt mig själv men det hade de inte så jag åkte faktiskt till en annan Ica-butik men inte heller där hade de det. På vägen till bilen sprang jag på en gammal stallkompis och vi pratade en stund innan vi gick skiljda vägar. På eftermiddagen på tisdagen hade jag hittat en avi från DHL som ju skulle leverera mina utemöbler. Jag har varit utan utemöbler hela semestern trots att jag beställt dem före semestern och de skulle bara ta 5 dagar på sig att komma. Jag vet inte varför de inte bara ringde, men nu ringde jag dem och fick telefonsvararen, klockan var 17.04 och de stänger 17... Alltså var jag dömd att vänta ännu en dag på möblerna... men nu på onsdagen fick jag tag i dem och de sa att de skulle komma imorgon torsdag.
Resten av kvällen gjorde jag inte mycket alls, mer än att fiska upp barr från badtunnan med en håv.

Inga kommentarer: