måndag 4 juli 2011

Harmoni

På lördagen hade jag svårt att ta mig ur sängen alls och kom inte upp förrän vid 12 någonting. Efter att ha ätit frukost tog jag tag i lite städning, eller kanske mer röjning av huset och sen städade jag skafferiet som blivit superrörigt på sistone. Jag har ju mat så det räcker för ett helt regemente under åtminstone en vecka och för 4 personer räcker det nog gott och väl i en månad i alla fall... Fast det är det att man vill ju ha olika basvaror, olika typer av pasta, ris och krossade tomater och en massa annat. Dessutom är det inte alltid man känner för just den typen av nudlar, pasta eller annan mat som man hittar i skafferiet. Tänk vad jag skulle spara pengar om jag förbjöd mig själv att äta annat än sånt jag hade hemma... Jag tvättade två maskiner tvätt och sen hade jag inte en enda liten trasa otvättat efter det. Det var väldigt varmt, 29 grader i huset och 27 ute ungefär, men fast jag svettades så att det rann utefter benen så led jag inte det minsta, jag tyckte inte att det kändes obehagligt alls. Jag lade mig och solade på verandan och slappnade av och hade det väldigt bra i nästan 2 timmar och gick sen in och åt mellanmål.
Turre har uppfört sig väldigt konstigt i några dagar, han sitter och stirrar på mig och ligger tryckt mot mitt ben hela tiden. Det gör mig orolig, vad är problemet? Så "mattig" brukar han ju inte vara och när min förra hund Zorro gjorde så så dog han av en hjärnblödning dagen efter...
Nåja, jag försökte släppa den tanken och gjorde istället iordning mig för att möta vännen B på Tudor som bestämt och dessutom var E uppe från Linköping och skulle möta upp med sin kompis A, EM som de var hos på eftermiddagen hängde också på en stund och vi hade väldigt trevligt. Jag hade satt på mig en av klänningarna jag köpte för några veckor sedan och kände mig lite för uppklädd, men jag upplevde inte att någon annan tyckte det och tjejerna försäkrade att det såg bra ut.
Till slut fick vi till och med plats att sitta utomhus och kunde sluta svettas så mycket. Nu led jag nämligen plötsligt av värmen som under dagen inte hade stört mig alls... När Tudor stängde hoppade vi in i min bil och åkte till Dubliner och där kom vi in gratis tack vare att det var "min vakt" som stod i dörren och sen gick vi direkt ut och satte oss, livebandet splade visserligen bra, men de skramlade så mycket att vi knappt hörde varandra ens utomhus. Vi passade alldeles utmärkt ihop alla 4 och det kändes som om vi alla känt varandra väldigt länge. Jag och A kom in i en väldigt intressant diskussion om fotografering och det känns som om jag kan lära mig en del av henne.
Sen gick E och A och jag och BG snackade med varandra och några killar vi känner men sen började jag få dåligt samvete för Turre och åkte hemåt. Jag hade tänkt att stanna och bada på vägen men glömde det faktiskt, men det mår ju inte Turre dåligt av, han visste ju inte vad jag tänkt. När jag kom hem åt jag edamame och kom inte i säng förrän vid 4.30 tror jag.

Inga kommentarer: