torsdag 7 juli 2011

Lyxig onsdagsmiddag och ny skrivare

På eftermiddagen åkte jag iväg på några jobbärenden och hann precis i tid tillbaka för att hämta A på jobbet. Vi åkte direkt ned till OnOff för att se om vi kunde hitta en billig men bra Canon-skrivare eftersom min troligtvis har beckat igen eftersom alla bilder kommer ut med ett grönstick. Jag pratade med en servicetekniker på telefon och han sa att det troligtvis är billigare att köpa en ny än att få den gamla att fungera. Jag hade hoppats på att hitta en liten, billig, lätt skrivare som hade samma sorts patroner. Jag har ju ett litet lager av patroner hemma och de är ju allt annat än gratis. Jag hade kollat på Siba tidigare och de är ju så ovilliga att hjälpa till att jag mot bättre vetare och alla mina principer ändå åkte till Onoff. Medan vi väntade med mössan i näven, nä just det, det var visst nummerlappen... så råkade A sätta igång larmet på en lap top som han tittade på. Jag såg vad han gjorde, det han gjorde var att peta på den för att få den att sätta igång... Vi hade stått där utan att få en blick av personalen men då attan gick det undan minsann. Men de stängde bara av larmet och gick igen. Slutligen var det vår tur och då råkade vi faktiskt få den enda säljaren som hade vett och servicekänsla och vi lyckades utreda att skrivaren som stod på deras fyndtorg (visningsex) hade samma patroner som min, var lite lättare, lite mindre och var nedsatt till 795:-! Det var ju fint och strax senare gick vi därifrån med en skrivare och varsin glass som A köpt åt oss.

När vi kom hem var jag i koma. Tanken hade varit att äntligen skura badtunnan, men jag var för trött. Jag plockade bara upp färskvarorna inklusive kycklingen jag köpt och sen kryddade jag den och satte den i ugnen på 1½ timme och sen gick jag och lade mig. A spelade spel på telefonen och tittade på Gladiator nästan utan ljud. Jag somnade som en klubbad säl och sov i drygt en timme, jättedjupt. Jag tror att det är förkylningen som spökar fortfarande för såhär trött brukar jag inte vara längre, inte efter att jag fick levaxin.
Sen gick jag i alla fall upp och satte igång riset i riskokaren och gjorde en sallad på egenodlade grönsaker, mangold och ruccola. Sen upptäckte jag att det var väldigt torrt i odlingen så jag satte ut vattenspridaren och den fick stå på i några timmar. Nu har rådjuren gett sig på mina rödbetor igen, det är inte det att de vill ha rödbetorna, de gillar bara blasten. De drar alltså upp betorna med rötterna i ett försök att bita av blasten och sen får jag gå och peta tillbaka dem ned i jorden.


Till kycklingen gjorde jag sås på Keldas Klassiska Gräddsås, lite kycklingspad och lite kycklingfond, men jag hade lite för mycket fond i så det blev väldigt salt så jag spädde med lite grädde. Sen blev det jättegott och A var supernöjd med middagen. Efter maten tog vi ut A's råttor och umgicks med dem ett tag, de har mest suttit i sin bur de senaste dagarna eftersom vi varit så upptagna.

Sen tittade vi på Numb3ers och jag installerade och testade den nya skrivaren och det tycks bli bra. Jag packade ned den i lådan igen, tanken är att den ska med till SM i helgen och det är ju vettigare att transportera den så.

A gick och lade sig och jag satt uppe och tittade klart på Numb3rs säsong 5, den sista jag har hemma.

Inga kommentarer: