onsdag 13 juli 2011

Gröna fingrar eller magi?

Ja, på måndagen gick jag till jobbet för att klara av den sista arbetsveckan före två veckors semester. Det var bara jag och två kollegor på vår avdelning, andra avdelningen var helt tömd.
Efter jobbet var jag helt slut och tog mig hem efter att ha tagit en snabbis förbi ByggMax för att titta på byggbeslag för att få lite idéer till ett hönshus och hage. Det tycks vara stora problem med rovdjursattacker på tamhöns och jag vill inte skada dessa rovdjur men vill också skydda mina förhoppningsvis kommande höns. Det verkar pillrigt att bygga hönshus och jag letar inspiriation från olika håll men vet inte riktigt hur jag ska komma igång. För mig är alltid konstruktionen det svåra, bygga saker kan jag bara jag vet hur det ska göras.
Väl hemma undrade jag om jag skulle orka dammsuga och diska och fixa och bestämde mig väl för att det skulle få vänta några timmar och att jag skulle ta det lugnt. Min granne som egentligen inte bor i sitt hus kom över gräsmattan för att fråga vad sjutton jag gör med mina blommor för att få dem så frodiga? Det är inte första gången jag får den frågan, den fick jag ibland av grannarna i Bollstanäs också. Det roliga är att jag har två olika system som visst fungerar lika bra... Förr vattnade jag med en näringslösning som var mycket dryg, det krävs bara 10 droppar till 10 liter vatten och den fungerade alldeles utmärkt. Den var finsk och dyr, så mycket vet jag. Jag har en flaska i skåpet så om någon är intresserad kan jag kolla vad den heter? Men nu är jag för lat och har för mycket blommor för att vattna med kanna så vad jag har gjort är att jag planterar dem i kogödslad jord, det ska man egentligen inte vad jag förstår, men som ni ser så fungerar det jättebra! Sen låter jag blommorna torka ut en del emellan vattningarna eftersom jag alltid blir förvånad över hur fort de torkar och sen dränker jag dem med slangen ett bra tag.

Sen ringde Quiz-L och jag hade ju glömt att vi skulle titta på de två "sista Harry Potter-filmerna, alltså de som vi hade kvar inför tisdagens premiär. Systerdottern orkade inte komma, hon hade tagit ut sig på Sonisphere-festivalen på lördagen.

När L dök upp drygt en timme senare hade jag både dammsugit och diskat och hon satte igång att skrubba potatis och sen åt vi sill, potatis, creme fraische och gräslök till middag, det var mums. Sen satte vi oss att titta på Harry Potter and the order of the phoenix och efter en rökpaus mitt i tog vi itu med Harry Potter and the half-blood prince. Det var ju tur att vi bestämde oss för att titta på alla filmerna före premiären för L insåg att hon trots envist hävdande att hon sett alla filmerna faktiskt hade missat Halvblodsprinsen... vilket ju kunde förklara varför hon hade svårt att hänga med i Del 1 av Deathly Hallows när hon såg den på bio.
Vi var faktiskt färdiga före 24 vilket var ett nytt rekord och vi tog en promenad runt kvarteret med Turre innan L åkte hemåt, Judas travade efter oss hela varvet.

Inga kommentarer: