onsdag 13 juli 2011

Det blir tomt utan dig Harry Potter

På tisdagen blev jag lämnad ensam på jobbet på eftermiddagen, killarna tog ledigt och stack och golfade. Fast det är rätt skönt att vara ensam, jag blir ju så stressad av ljud och nu var det knäpptyst.
Efter jobbet åkte jag hem och vilade en stund men Turre spydde just då jag somnat så sen slumrade jag bara, men tillräckligt för att drömma en massa konstiga saker. Sen gick jag upp, stekte lite pytt i panna och ett ägg åt mig och åt middag. Resterna som blev över ställde jag i kylen och sen gick jag och duschade och så satt jag framför Lie To Me medan jag borstade håret och så. Vid ungefär 19.45 åkte jag och hämtade systerbarnen, nu jäklar var det dags för harry Potter premiär! Jag hade köpt biljetterna för drygt en månad sedan när de släpptes. Först skulle vi se Harry Potter and the deathly hallows del 1 klockan 20.30 och sen efter 1 timmes paus, precis efter midnatt skulle vi se den sista filmen i serien.
Jag gillar del 1, jag tycker att den är välgjord och spännande, de andra tycker däremot att den är lite tråkig och högljudd.

Inför nästa film böev vi välkomnade av en biovärd och han visade sig ha dubbat den svenska versionen av första Harry Potter-filmen, då han var Dean Thomas och Lee Jordan, han måste ha varit rätt ung då. Några i publiken fick honom att ropa: Gryffindor 10 poäng och sen jublade hela salen. L hade sagt att hon tyckte att de borde ha runda Harry Potter-glasögon istället för de vanliga 3D glasögonen och strax senare kastade de ut ett begränsat antal såna ut i publiken och L lyckades fånga ett par. De var tydligen mycket bekvämare än de andra och vi var avundsjuka.

Filmen kändes inte särskilt lång trots att den var drygt 2 timmar och jag tycker att de lyckats jättebra! Jag är imponerad!

Det enda lilla jag kan tycka är lite onödigt är att de förlängt krigsscenerna onödigt mycket, det tycks vara mer regel än undantag i filmer nu för tiden. Publiken förutsätts vilja ha tankebefriad underhållning i form av action och krig och jag vet inte om det är sant för merparten av publiken men vi i vårt gäng tyckte att det blev rätt tråkigt i längden.

Men jag ger i alla fall den sista filmen full poäng för att den är välgjord och följer boken så gott som man överhuvudtaget kan hoppas och förvänta sig.

Nu känns det häftigt att ha följt hela serien och behövt vänta 1-2 år för nästa filmsläpp, framtida generationer har allt serverat, frågan är om de ens kommer att läsa böckerna?

Ändå är ju böckerna så mycket mer och så mycket bättre än filmerna, det blir ett helt annat djup och inte bara action.

Det är som om jag haft en livslång vän som flyttat långt bort. Jag vet att vännen har det bra och jag är glad för det, men jag kommer att sakna kontakten vi haft. Jag känner mig lite tom...

Jag var hemma 2.45 på morgonen och var tvungen att äta nåt innan jag gick och lade mig och kom inte i säng förrän vid 4!

Men det var ju värt det.

1 kommentar:

Jennie sa...

Hahah nej vad häftigt med han som pratat det dubbade! Vi lånar jättegörna din lägenhet vad ligger din hyra på? :D Kramar