onsdag 27 juli 2011

Jag flyter

På tisdagen fortsatte jag att envisas med fyllning av tunnan. Plötsligt slog det mig att jag har en jäkla lång slang vilket förstås påverkar trycket i slangen! Inte konstigt att tunnan töms i samma takt som den fylls... Nu tog jag bort en stor del av slangen och då gick det ju mycket bättre. Då kan man ju "svälla" större del av tunnan på samma gång.
Projektet semesterröjning fortsatte, jag tog med mig alla pantflaskor och pantburkar till Coop Forum i Rotebro, de fyllde hela bilen, från golv till tak och jag såg inte mycket. Jag trodde att de hade en särskild pantavdelning på Coop, men det var visst länge sedan, men de hade i alla fall ett rum där jag till stor del fick vara ifred. Där stod jag i säkert en timme och matade in alla flaskor och burkar som jag samlat ihop under väldigt lång tid, det blev hela 772:-! Kan ni tänka er? Nu är det ju inte bara jag som handlat och druckit allt detta, men man kan ju undra vad själva drickan kostade om bara panten blir så mycket!
På vägen tillbaka till bilen träffade jag en kille jag känner och vi stod och snackade ute på parkeringen tills vi båda kände att vi nog borde komma igång med det vi skulle ha gjort under dagen.
När jag kom hem sopade jag stengången framför huset, det tycks ha sutti en ekorre och ätit kottar precis ovanför gången för den var helt täckt med kottfragment...
Sen pratade jag med sommargrannen när hon återigen skrämde vettet ur mig medan jag jobbade med tunnan och vi bestämde att vi skulle bada på kvällen.
Jag satte återigen igång att försöka få igång elden i behållaren och efter mycket om och men brann det visserligen, men jag kunde bara inte få röken att gå ut genom skorstenen. Hur jag än gjorde så fick jag inget drag i den och det slutade med att jag var tvungen att ha locket öppet för att inte elden skulle slockna. Detta och kanske det faktum att jag inte lyckades få vattnet att stanna i tunnan ordentligt gjorde att vi inte kunde bada förrän vid 0.30. Men då hoppade vi i vattnet trots att vi trodde att det kanske fortfarande var lite för svalt. Vilken temeperatur det var visste vi inte, för trots att jag har två badtermometrar så hittade jag inte en enda av dem.
Det var inte så jättemycket vatten i tunnan så vi halvlåg i den, men attans vad mysigt det var ändå! Vi satt där och drack vitt vin och snackade om livet och plötsligt hade det gått 2½ timme. M föreslog att vi skulle stanna kvar i tunnan tills solen gick upp, men strax senare gav hon upp och hoppade in i duschen. Själv låg jag kvar och flöt i tunnan och fascinerades av hur stor skillnad det blir i flytkraften bara om man andas in lite luft. Ja, jag var nog lite flummig...
Under tiden vi badade var vi tvungna att ställa oss upp ibland eller åtminstone lägga upp benen på kanten för vattnet var varmare än vi trott och så fort vi gick upp så rök det en massa om oss.

När M gick hem kokade jag upp lite edamame eftersom jag bara ätit frukost och småätit från en portion sushi hela dagen. Sen somnade jag gott.

Inga kommentarer: