måndag 27 februari 2012

Jag producerade i alla fall en muskelbristning


26/2 När jag gick upp åkte jag för att handla direkt, jag ville verkligen ha getost till frukostmackan. På vägen till Ica ringde jag systerdottern och hon sa ja till att hjälpa mig med veden, hon brukar säga att det är den enda motion hon får. På Ica hittade jag Milda Culinesse och Milda Culinesse Laktosfri, vad jag vet och kan se så innehåller de samma sak... Är det inte ganska självklart att ett margarin gjort på vegetabiliska oljor är laktosfritt? På vägen tillbaka plockade jag upp henne och sen åt jag frukost medan hon åt "Second Breakfast" som Hober säger. Sen tittade vi på några foton som hon ville se och så tog vi motorsågen och handsågen och gav oss iväg till kursgården. L tog tag i toppen av en gran och kvistade av den, under tiden meckade jag med motorsågen som ju tappat kedjan igen det sista den gjorde när jag använde den förra gången. Det tog ett tag men slutligen var kedjan på plats och jag tog itu med toppen av en björk under tiden. Björk är visst lättare att såga i än både gran och al så det gick bra. Sen kom L och vi hjälptes åt med att dra fram stockarna och lägga riset på hög. Men sen hoppade kedjan av, just då jag tänkte att vi skulle ge oss efter just denna stocken. Efter att ha meckat en stund och försökt komma på vad problemet var så insåg vi att den inre delen av kedjan, den som drivs av sågen, den har hoppat och blivit skadad och hade rätt stora hack, det var därför det var så svårt att passa in den i svärdet när den hoppat av. Troligtvis är det så att de sålt fel kedja till mig, just min såg finns ju inte ens med i tillverkarens listor... Nu får jag nog köpa en ny kedja med tillhörande svärd så att jag är säker på att de hör ihop. Jag tror att det enda som är viktigt med svärdet är att man har rätt längd på det? Vilka i norrort är bra på motorsågar? Bauhaus är helt hopplösa att prata med.
När vi gett upp och bara kvistat av den sista stocken för hand så började vi packa bilen med stockar. Vi hade kommit fram till att det var enklare att packa i bilen och köra flera gånger än att hämta bil och släp på jobbet och det visade sig vara rätt enkelt. Folk tittade konstigt på oss och jag tror att de trodde att vi stal veden, men då kan jag tycka att de borde reagera på det istället för att titta surt och inget säga? Tänk om vi faktiskt hade stulit den...
Första gången körde vi lite stockar i baksätet och förutom att det förstås blev en hel del skräp i sätet så gick det alldeles utmärkt. När vi lastat ur lyfte vi ut hundburen och fällde sätet och Turre fick sitta vid L's fötter. Sen packade vi bilen rätt så full och sen var det slut på färdiga stockar så två gånger fick vi alltså köra. Vi var rätt trötta i musklerna och det är förvånande vad dålig balans man får när man blir trött i benmusklerna, de klarar inte riktigt att hålla en upprätt när marken är ojämn.
Min arm som mest känts trött började nu värka rätt ordentligt, jag tror att det är en muskelbristning.
Vi bytte om hemma hos mig och jag tog en snabb dusch och sen mötte vi upp mamma och pappa nere på Tiger och de bjöd på middag. Det var gott och trevligt och jag och L gick in på videobutiken på vägen hem och köpte "Bridesmaids" till mig. Jag lämnade av L hemma hos henne och åkte raka vägen hem och precis då jag gått ur bilen dök S upp. Hon skulle hämta sina plastburkar som jag fått låna med smoothie och morotskaka i för ett par helger sedan och hon satte sig en stund och vi snackade om
ditten och datten och sen åkte hon hem. Jag tittade på Vänner och kom i säng i rimlig tid men kunde återigen inte sova och denna dag hade jag varken sovit middag eller kommit ihåg att ta min medicin vilket brukar göra mig helt matt och sömnig. Jag låg vaken i ett par timmar och somnade slutligen.

Inga kommentarer: