måndag 27 februari 2012

Gratis är gott

21/2 På tisdagen var det åter dags att lämna in bilen till verkstaden, den här gången för någon typ av garantilagning som de gör just nu. Det handlade visst om någon elektronik som blir fuktig och slutar fungera och det är Ford som betalar, inte jag. Brorsan hämtade mig och Turre på verkstaden och sen åkte vi till jobbet.  Jag hade påmint kollegan P om att det var fettisdag så han hade fixat semlor till och allihopa så det blev faktiskt det till frukost för mig denna dag.
Till lunch åt jag en matlåda jag gjort av den vegetariska grytan och det visade sig att lökarna inte alls hade smält bort helt utan de fanns faktiskt kvar, dessutom var grytan godare nu ett par dagar senare än vad den var när den var helt färsk.
Brorsan skjutsade mig återigen till verkstaden strax efter lunch för då var bilen klar och döm om min förvåning när stereon plötsligt fungerade!
Tydligen var det just den där elektroniken som ställde till det och nu slipper jag sitta och lyssna på musik i iPod i bilen, dessutom lär det vara enklare att sälja en bil med fungerande bilstereo.
På vägen tillbaka skulle jag ned till Siba för att kolla på datorer, vår datakille ville att jag bildade mig en uppfattning om hur stor min lap top ska vara. Man vill ju gärna att det får plats en hel del på den, men också att den inte blir för tung att resa med när man ska på möten.
När jag ändå var där nere köpte jag hundmat för den var helt slut, jag köpte också en ny grymtande gris till Turre och en ny säng till Judas.
Sen bar det tillbaka till jobbet och sen hade vi ett långt möte från 16-18 nästan så jag kom hem sent.
På vägen hem såg jag att de tagit ned en massa träd vi kursgården som ligger precis vid vägen och jag stannade till och snackade med den ansvariga killen där. Han var väldigt trevlig men hade tydligen sagt ned till alla som frågat efter ved. Jag vet inte om det var för att han tyckte att jag var artig och trevlig eller vad det var, men han sa att det var okey att jag tog det som låg oavkvistat, det skulle ändå bara brännas, jag fick dock lova att lägga alla grenar och kvistar snyggt vid sidan om. Vi får väl se om jag hinner dit innan de tar bort det, han var osäker på om de skulle hinna köra bort det före helgen eller inte och jag hinner inte före helgen, eller jag har i alla fall ingen energi att göra det efter jobbet.
När jag kom hem visade det sig att Agria äntligen förstått vad fakturan från djursjukhuset handlade om och hade faktiskt betalat ut ytterligare 1600:- till mig och då känns det bättre och jag slipper vara bitter.


Inga kommentarer: