måndag 13 februari 2012

En ursäkt för att sitta hemma

11/2 Jag hade laddat min Kindle på fredagskvällen och på lördagen satte jag igång den och loggade in på mitt Amazon-konto och synkade dem. Sen bara droppade det in en lista på den nya Kindeln med alla böcker jag köpt tidigare, sen var det bara att ladda ned dem och det gratis eftersom jag ju köpt dem en gång tidigare.
Sen vet jag inte vad som flög i mig, det kan ha varit på grund av förkylningen som nu rasade för fullt och fick mig att nysa och droppa snor åt alla håll, men jag satte i alla fall igång med en storstädning av badrummet... Sånt gör jag ofta när jag blir förkyld, jag vet inte varför det blir just då, kanske för att jag inte kan göra nåt roligare?
Nu bar jag i alla fall ut alla lösa delar från badrummet och hängde upp duschdraperiet över stången och sen tog jag min nyinköpta skurborste och skurade hela golvet med den och Javex, stående på knä. Ett badrum som är rätt byggt har ju dock en lutning ned mot golvbrunnen och jag kan lova att det var ett attans slitande för inte hamna där hel tiden. Det var ju glashalt i hela badrummet vid det laget.
Sen spolade av med duschen, golvet och toaletten och allt annat jag skurat. Det syntes lite skillnad men inte så mycket som jag hoppats. Sen öppnade jag fönstret en stund för att det skulle ånga av lite, sen stängde jag det igen och satte igång golvvärmen.
Grejerna fick stå kvar i hallen i ett par timmar medan det mesta torkade.
S hörde av sig och undrade vad vi skulle hitta på till kvällen, det var sagt att vi skulle gå ut. Men jag kände mig sådär frsäch med min förkylning och vi bestämde oss för att sitta hemma och titta på film istället.
Jag fortsatte min städning och tog äntligen itu med att limma byrålådorna som varit sönder i flera år. Botten går liksom ur dem och så går de inte att skjuta in i byrån. De är väl för breda eller nåt för de vill hellre vara runda än rektangulära, men jag limmade fast bottenskivan och ställde allt tungt jag kunde hitta i skafferiet uppepå dem för att hålla ihop dem. De ville bara glida ur igen.
Sen hann jag inte mycket mer än att dammsuga och hänga upp den rena tvätten innan S dök upp vid 18.30. Vi lagade mat ihop, jag gjorde en helt vegetarisk risotto vilket jag inte testat förr och använde svampbuljong istället för hönsbuljong och det gick bra, fast hönsbuljongen är faktiskt strået vassare. S stekte upp tofu och gjorde sallad på ruccola och persilja. Vi åt med god aptit båda två, det var gott. Sen satte vi oss för att titta på Demolition Man som hon hört talas om men aldrig sett, jag älskar den och när hon ville se den så hade jag inget emot det.
När filmen var slut bestämde vi oss för att se en till och valde "A love song for Bobby Long" som jag tycker är fantastisk och som nästan ingen verkar ha sett. Både Judas och Turre var väldigt nöjda med att ha två personer som gav dem uppmärksamhet och kel hela kvällen och de blev väldigt förtjusta i S båda två. Förkylningen verkade bli bättre framåt kvällen och mitt hopp om ännu en 48 timmars förkylning stärktes.
S gick hem strax före 1 på natten och jag satt upp ett par timmar till och kom slutligen i säng.

Inga kommentarer: