onsdag 15 februari 2012

Även om man är ensam?

14/2 Alla hjärtans dag... oavsett om det är tungt och ensamt eller om det är glatt och i gott sällskap? Nja, jag hade en rätt tung dag får jag erkänna och jag vet inte om det verkligen berodde på att det var alla hjärtans dag eller inte, men den enda som hörde av sig var mamma och kusinen. Men det är inte fy skam, alla har faktiskt inte en mamma! Och jag är glad att jag och kusinen har funnit varandra, vi har växt upp bara knappt en mil från varandra och har liksom aldrig känt varandra i alla fall.
När jag handlade till jobbet för knappt 2 veckor sedan så köpte jag godis till alla hjärtans dag så det ställde vi fram till de anställda, de anställda som inte sa godmorgon tillbaka när jag kom in på morgonen och sa godmorgon...
Stressigt som det nu tycks vara varje dag var det även denna och mitt i allt kände jag koncentrationen fly och bestämde mig för att det var dags att genomföra flytten jag skjutit på framtiden på grund av arbetsbördan. Alltså började jag bära pärmar från mitt gamla kontor till det nya och trots att det inte är mer än 10 meter emellan dem så tar det mer tid än man tror och varm och svettig blev jag också.
Turre blev lite stressad av att allt han känner igen, bit för bit flyttades ur kontoret och han satt vid grinden och tittade på mig när jag sprang fram och tillbaka.
När jag flyttat alla saker och papper flyttade jag slutligen datorn och försökte hålla ordning på alla sladdar. När jag hämtade skärmen fick Turre följa med men när jag stängde dörren tittade han dumt på mig och tyckte att något inte stämde. Resten av eftermiddagen gick åt till att sätta upp tavlor, kartor, almanackor och hundgrinden. Turre var fortfarande inte nöjd, han tycker inte att vi bor där. Men han har jobbat på samma kontor sedan han var 8 veckor, så det är ju inte konstigt att det tar ett tag att vänja sig vid ett nytt. Det är skillnad med hus har jag märkt, där jag lägger mitt täcke och kudde, där bor vi just nu och där slappnar han av utan problem även när det är lite ovant.
Jag kom hem vid 17 ungefär och eldade i kaminen, det var inte lika kallt som tidigare så nu var det 14 grader i huset redan när vi kom hem. Sen diskade jag och tittade på Numb3rs och senare så lagade jag mat. Jag gjorde en pastasås på trattkantareller, vitt vin, kycklingfilé, hackad lök, riven ost, timjan, halverade cocktailtomater, kycklingfond,  grädde och citron. Sen kokade jag favoritpastan till det och åt ärtskott till. Det blev gott och gick väldigt snabbt att laga.
Framåt kvällen började det snöa rätt seriöst, jag som inte ens besvärat mig att ta fran snöskyffeln från förrådet, snart tar jag mig väl inte ens dit igenom snön.
Jag var jättetrött men kom ändå inte i säng förrän vid 1 och hade dessutom svårt att somna liksom kvällen innan.


Inga kommentarer: