torsdag 9 februari 2012

Kärt återseende

5/2 På söndagen gick jag upp runt 11 tror jag det var, det var bara 11 grader i huset så jag rusade in i badrummet och duschade snabbt innan jag blev för kall för att vilja utsätta mig för det.
Ute var det i alla fall varmare än tidigare "bara" -8 grader och jag blev glad när jag såg det. Men nån timme senare när jag ätit frukost och gått ut för att sätta mig i bilen så insåg jag att det blåste så mycket att det ändes mycket kallare än dagen innan...
Jag körde mot Kista och "Köp hus utomlands mässan". Jag ville säga hej till Ju's brorsa med fru som kommit hela vägen från Thailand för mässan. Jag gick för att köpa en parkeringsbiljett till bilen och låste den när jag gick, jag var borta 2 minuter och när jag kom tillbaka gick larmet...
Det är ingen höjdare att lämna hunden i bilen när larmet är så känsligt.
Lite orolig gick jag in på mässan men bestämde att jag inte skulle stanna länge just för att Turre var i bilen.
Sen umgicks jag med Ju, hennes brorsa C och hans fru N en stund och sen åkte jag hem igen. Hellre ett kort besök än inget alls, särskilt när inträdet på mässan är gratis. Jag hade gärna tittat lite på resten av mässan men jag vågade inte lämna Turre så länge. När jag kom hem hade jag väldigt ont i huvudet och jag vilade en stund. Sen åt jag en sen lunch bestående av ångade Dim Sum och sen en frappé på det.
Jag tittade på Numb3rs, uppdaterade bloggen och laddade kamerabatterierna. Sen eldade jag lite till och tog in en kärra ved.
Jag packade inför resan och det gick alldeles för lätt och det gjorde mig nervös, vad hade jag nu glömt?
Sen bärjade jag leta efter kvittot på min Kindle och jag köpte ju den i början av Maj 2011 så det var ju ett tag sedan, men kan ni tro, jag hittade det! Inte tog det särskilt lång tid heller.
Sen lagade jag mat, jag hade köpt en hel ask med böngroddar några dagar tidigare och behövde använda dem för att slippa kasta dem.
Jag kokade upp vatten och lade ned nudlarna men ställde kastrullen av värmen. Sen stekte jag bitar av lök, pressad vitlök och riven ingefära i olja och så hade jag i fisksås, ostronsås, japansk soja, lime juice och thailändsk chilipasta. Sen hade jag i groddarna och slutligen nudlarna och rörde om.
Jag kom i säng vid 1 ungefär vilket nog nästan är ett rekord när jag ska resa nästa dag eftersom jag hatar att packa.

Inga kommentarer: