måndag 27 februari 2012

Ska ytan sitta på potatisen eller i botten av kastrullen?

24/2 Jag kom hem lite senare än vanligt från jobbet på fredagen och tog det lugnt det mesta av kvällen. Jag hade inte energi att ens göra min vanliga fredagsstädning och jag mår inte bra när det är sådär rörigt.
Några dagar tidigare hade jag köpt färsk torskfilé som jag slutligen var tvungen att frysa innan den blev dålig och nu tog jag ut den ur frysen och lade den i en form med Hollandaisesås över och satte in i ugnen och sen gjorde jag grytstekt potatis till. När jag var liten kallade jag den "potatis med skal på" och önskade det ofta om jag fick välja mat. Jag kan inte minnas att det på 70- och 80-talet gick att missförstå så som det kanske skulle göras nu, då var det ju inte så många som åt potatis med skalet på. Tyvärr fastnade "skalet" det vill säga stekytan av någon anledning i kastrullen snarare än på potatisen den här gången, jag tror det berodde på potatisen. Man ska egentligen använda små, skrubbade färskpotatisar, nu använde jag en burk med potatis som jag hittade i skafferiet. Det blev rätt gott i alla fall och resten av kvällen satt jag och tittade på Vänner och spelade spel på datorn.

Inga kommentarer: