tisdag 20 november 2012

Då lade jag benen på ryggen

16/11 På fredagen vaknade jag relativt tidigt, faktiskt innan klockan ringde och ändå hade jag sovit i 8 timmar och dessutom rätt bra också. Jag kände mig riktigt utvilad, att gå var som sagt bra för mig.
Jag gjorde frukost innan jag åkte till jobbet vilket jag aldrig gör annars. Jag brukar ta min iskaffe i ett glas och så tar jag en macka på jobbet.
Men nu tog jag mig som sagt tid att göra frukost. Jag stekte ett par "äggmackor" på grekiskt vis och åt tomater och gurka till det och så lite majonnäs vid sidan av.
Efter jobbet bestämde jag mig för att ta en promenad igen för jag har ju svårt att göra något alls med måtta...
Jag började gå och sen kunde jag inte sluta, jag bara gick och gick. När jag kom hem igen efter 2 timmar och 20 minuter hade jag gått runt större delen av Väsby faktiskt och hade tillryggalagt 1.3 mil! När jag började gå var det rätt fint väder med sol precis bakom trädtopparna, men lång tinnan jag kom hem var det förstås mörkt.
Jag har som sagt svårt att sluta när jag väl har börjat och när jag kom hem kändes det som om benen skulle lossna i fästena för höftböjarmuskeln var rätt så slut.
Jag har haft en trötthetskänsla i ryggen den senaste veckan och att gå verkar hjälpa.
Jag hade tänkt att springa också men det blev inte mycket alls. Jag sprang bara vid två tillfällen och det kan inte varit mer än runt 200 meter vardera kanske? Hmmm, jag vet faktiskt inte alls hur långt det var...
Men det spelar ju ingen roll när jag gick så långt.
När jag kom hem vilade jag på soffan en stund medan jag eldade i kaminen, det tåg väldigt lång tid att bli varm, jag var kall ända in i märgen. Kroppen tycks inte riktigt fatta att det är opraktiskt att svettas i kyla...
Jag hade halvt lovat att hänga på en kompis till Stampen där de skulle ha Samba-klubb på fredagskvällen och trots att jag var trött och sliten tyckte jag att det var värt att testa även om jag egentligen inte trodde att samba var min grej. Men jag testar ju allt en gång...
A satt hemma i Rimbo och var uttråkad och bestämde sig för att hänga på hon också och vid 22 var jag i Gamla stan och sen snurrade jag varv efter varv och åkte till och med vilse in i själva Gamla stan innan jag slutligen hittade en parkeringsplats vid 22.20.
När jag kom till Stampen var både L och A på plats och först hittade A mig och sen hittade L oss slutligen också. Det var lite kul och originellt det där med samba, men ingen favorit direkt, men rätt sköna rytmer till och från.
Vi gick upp och ned mellan sambaklubben och rocklubben på övervåningen och jag har aldrig varit med om något liknande. A och L fick agera som livvakter nästan och gå som någon sorts buffert mellan mig och en massa killar som gick i spinn... Jag fattar inte...?
Har de annan smak de som går på såna klubbar eller har jag blivit så mycket snyggare på bara ett par veckor? Det var allt från 25-55 åringar som var som galna.
Vid 1 ungefär så bestämde vi oss för att åka hemåt och jag kom hem vid 1.30 ungefär.
Det hade varit en trevlig och rätt lugn kväll.

Inga kommentarer: