onsdag 28 november 2012

Så kom vi iväg trots allt

21/11 På onsdagen duschade jag på morgonen och tog min packning och åkte till jobbet. Än hade vi inte fått något tecken på att de förstått vad vi ville ha och därmed var resan inställd. Men jag är ju envis, så slutligen fick jag tag i E i Belfast och hon och jag förstod varandra mycket bättre än vad jag och killarna har gjort, eller förresten killarna har förstått killarna också... Hon och jag förstod i alla fall varandra väldigt snabbt och hon lovade att återkomma med bekräftelse på att det gick att ordna inom 30 minuter.
En stund senare ringde hon och lovade att allt skulle fungera, för att bekräfta skickade hon också ett mail som bekräftade att de förstått och att det skulle bli av. En kvart senare var jag och kollegan Z på väg till Arlanda!
Våra chefer släppte ju iväg oss när vi kunde visa att det vi ville göra skulle bli av och allt var ju redan bokat och fixat.
Jag hade ju inte alls räknat med att åka så pappa fick ta hand om Turre på väldigt kort varsel men det var inga problem.
Vi åt lite enkel lunch i loungen på Arlanda och sen var vi iväg. Jag var först av alla ombord på flygplanet och det har då aldrig hänt tidigare, det var en rätt kul känsla! Dessutom var det ju inget problem att få in sitt handbagage i utrymmet ovanför och det är inte mer än rättvist att jag får lägga in mitt först eftersom jag alltid checkar in det bagage som inte måste bäras. Jag fattar inte hur folk orkar släpa omkring på resväskor istället för att checka in dem.
Vi hade inte överdrivet lång tid i London, vi hann mest byta till rätt terminal och sen gå ombord på nästa flight. Jag handlade schampo, balsam och hårspray på Heathrow och sen tog jag en mugg kaffe medan Z läste sin flygtidning han köpt, det var vad vi hann där. Tyvärr hade inte Terminal 1 samma utbud på Boots och jag var tvungen att köpa schampo och balsam som inte var det jag ville ha.
Lite försenade kom vi till Belfast och tog en taxi till hotellet, vi checkade bara in och gick sen ut för att hitta nåt att äta.
Utanför The Crown (Världens äldsta pub?) fick vi hjälp av vakterna att hitta en restaurang att äta på. De pekade och förklarade och 5 minuter senare hittade vi en Kinarestaurang och gick in där.
Jag ville ha en won ton noodle soup och det kunde de ordna. Den var helt okey om än inte lysande. Det som är kul i asiatisk mat är att de tillagar isbergssallad, jag vet inte varför vi inte gör det här, men det är gott faktiskt. Det ska jag komma ihåg nästa gång salladen börjar bli för tråkig för att äta.
Z var jättenöjd med sin mat, vad jag förstår har han aldrig ätit Kinamat i Storbritannien och det är stor skillnad mot att göra det i Sverige.
Singapore och Storbritannien tycks ha mer "riktig" kinamat och i Singapore består befolkningen av runt 80% kineser, så de lär ju kunna det där...?
När vi ätit gick vi raka vägen tillbaka till hotellet och gick och lade oss, för då hade klockan hunnit bli runt 22.30 och det tar ju ett tag att somna. Fast på vägen gick vi förbi vakterna igen och de frågade om vi hittat nåt ställe att äta på och vi tackade glatt för hjälpen och berättade att vi ätit gott.


Inga kommentarer: