onsdag 28 november 2012

Vad drivs du av?

 En vän till mig nämnde för några veckor sedan en teori om att alla drivs av olika
saker. En typ av grundbehov eller ska vi kanske kalla det en typ av personlighet..?
I denna diskussion uppgavs jag liksom vännen i fråga vara drivna av sex, medan andra drivs av andra grundbehov.
Vilka kan dessa vara?
Jag har hittills kommit fram till pengar, makt och status, jag tror att även trygghet kan vara en kategori men det är svårt att definiera kategorier och de går gärna in i varandra till liten eller stor del.
Att ha olika drivkrafter är säkert naturens sätt att se till att det finns folk för allt så att säga och att man drivs av sex betyder alltså inte att man är promiskuös på nåt sätt utan mer att man lever i sin sexualitet på nåt sätt. Det är den man är helt enkelt.
På samma sätt är pengar eller vinning också en drivkraft och betyder inte att man trampar på folk för att komma över dem eller så, utan det är ditåt man är på väg helt enkelt, till rikedom. Vissa drivs till viss del av trygghetssökande i detta eller så styrs de av ett maktbehov, men det går inte alltid hand i hand.
Att vilja ha makt kan förstås också bero på en massa olika saker, till stor del bottnar det säkert i rädsla. "Anfall är bästa försvar", om jag har makt över dig kan du inte ta makten över mig?
Det finns de som drivs av jakten på personlig njutning och det personlighetsdraget kan visa sig på olika sätt. En del älskar mat, andra droger, adrenalin, upplevelser, sex eller precis vad som helst.

Jag har aldrig tänkt tanken förr men jag kände väl ingen mig i den där typen som nämndes och att jag drivs av sex. Och jag vill än en gång förtydliga att det inte handlar om att jaga sex utan mer en inställning till livet.
Vad drivs du själv av?
Eller håller du kanske inte med alls?



Inga kommentarer: