fredag 9 november 2012

Sen när är jag för tidig?



2/11 På fredagen var vi som sagt lediga och L hade ju höstlov. Ändå gick vi upp vid 10.30 ungefär och gjorde oss redo för dagen. L skulle hem i rimlig tid eftersom de skulle få en laddning betong till stallgolvet vid lunchtid och då skulle hon hjälpa till att gjuta. Själv skulle jag med bilen till däckfirman för att byta däck, det ville jag ha gjort före helgen, ifall att liksom.
Vid 11.45 rullade jag in på däckfirman, exakt på minuten i tid. Strax senare vinkade de in mig och när de hissade bilen tittade M på mig och sa att nu var du väl ändå i tid... Ja, sa jag, jag var nog på minuten i tid...
Nja, sa han, du ska inte vara här förrän om en timme.
Hoppsan, ja jag hade visst skrivit in det fel i telefonen. Men trots att de är så upptagna nu så fixade de snabbt nya däck på bilen och jag rullade därifrån nöjd efter bara runt 5 minuter så ingen skada skedd.
Sen handlade jag på Ica och köpte en massa grönsaker bland annat.
På vägen tillbaka åkte jag förbi jobbet och satte laddaren på bilbatteriet på den gamla bilen, det är nog lättare att sälja en bil som startar tänker jag.
Sen tankade jag också innan jag åkte hemåt och kände det som om jag uträttat något stort, men när man är trött efter en resa så är ju allt man orkar göra ett stort mirakel.
Jag tog in ved också innan jag gick in och bytte om till morgonrock och tände i kaminen.
Sen tvättade jag allt i tvättkorgen och hängde upp det vartefter och sen blev jag nästan lite förvånad över hur mycket energi jag hade kvar för sen satte jag mig och sorterade underkläder och sen top-lådor. Jag kastade en del och en del hamnar i nån insamlingslåda. De flesta av mina kläder ser helt nya ut oavsett om jag haft dem i flera år eller inte. Jag sparade återigen två par trosor som jag köpte på Lindex för nästan 20 år sedan! De ser ut som nya.
Jag har enorma mängder underkläder och strumpor och av någon anledning sliter jag knappt på dem trots att jag är lite besatt av att tvätta.
Turre och Judas trängdes med en massa lådor i soffan och var rätt nöjda med det för de fick en klapp var varje gång jag flyttade nåt från en låda till en annan eller så.
Framåt kvällen fick jag ett sms av systerdottern där hon deklarerade att de inte kommit på något bättre utan att jag hade deras tillåtelse att trots allt gå som något så trist som djävulskvinna och att jag skulle ta mig iväg och köpa fet färg till ansiktet, i rött. Kunder jag dessutom köpa tavelfärg till henne på samma gång så skulle det vara uppskattat.
Jag packade in Turre i bilen och körde till Stinsen och hann handla färg till L och smink till mig och så köpte jag ett par lösögonfransar också.
Glömde visst att berätta att jag på tisdagen hade beställt tre par färgade linser på nätet och de kostade nästan 1000:- totalt och jag hade sånt jäkla tur att de faktiskt dök upp på fredagen!
Resten av kvällen gick åt till att ta det ganska lugnt och titta på den nya säsongen av Bones som kommit med posten!

Inga kommentarer: