torsdag 8 november 2012

Ur elden i frysen


29/10 På måndag morgon landade vi i London och det hade varit en förhållandevis bekväm resa med en granne som bara ville upp och kissa en gång och satt stilla och sov tyst resten av tiden. Själv sov jag inte särskilt mycket men satt i någon sorts dvala som fick tiden att gå rätt effektivt. Jag lyssnade på spotify i telefonen och mediterade antar jag, tiden gick i alla fall rätt fort. Jag såg en film också, Magic Mike. Jag är kanske den enda som inte hört ett ord om den filmen, men jag visste inte alls vad det var men ville se en komedi så valet föll på den. Jag tycker inte att den var särskilt bra eller särskilt rolig heller måste jag erkänna, men visst hade den sina poänger, bara inte tillräckligt många för att vara sevärd. Folk kommer att se den och har säkert sett den för att all marknadsföring sagt att det är en massa naket för kvinnor i den...
De drygt två timmarna jag hade i London gick rätt fort och min vana trogen gick jag till itsu för äta sushi. Den här gången best'llde jag sashimi eftersom jag inte var sugen på en massa ris. Några få nigiri blev det i alla fall. Den andra flighten borde ha känts väldigt kort och gör det oftast också. 2,5 timme jämfört med 9-10 timmar borde kännas kort. Men jag var mentalt förberedd på att första flighten skulle vara lång och den andra kort, så det kändes nästan tvärtom.
Jag sov lite på den andra flighten i alla fall.
Vid strax efter 20 landade jag på Arlanda och det är alltid en konstig känsla att komma hem. Det känns på samma gång som om man varit borta jättelänge och att man inte ens åkt iväg... Vädret lämnade en del att önska däremot och jag fick bita ihop mot kylan när jag gick ut genom dörren.
Pappa hämtade inne vid ankommande och körde mig hem och så fick jag tillbaka min hund samtidigt.
När jag kom hem var det 13 grader i huset. Jag hade fått ett sms av syrran när jag landade i London med en fråga om hon skulle tända i kaminen, men då var jag på första flighten och när jag landade var det försent, då hade hon åkt från Väsby. Gulligt av henne att fråga i alla fall.
Men nu tände jag i kaminen och värmen steg sakta till en mer lagom temperatur.
Jag höll mig uppe en stund för att säkerställa värmen och när jag väl kom i säng var jag helt slut. Tänk vad trött man blir av att resa!

Inga kommentarer: