torsdag 15 november 2012

Jag vill vara någon annanstans på hösten

13/11 På tisdag var det andra dagen jag vaknade utan problem och var rätt pigg dessutom, däremot fryser jag som en besatt precis hela tiden på dygnet. Det är för fuktigt, kallt och blåsigt ute och jag kommer på mig själv med att dagdrömma om att sitta i solen och svettas någonstans i Thailand, Africa, Singapore, USA, jag var sjutton som helst nästan...
Det kändes bättre på jobbet men mitt allmäntillstånd är fortfarande labilt, som distraktion bjöd jag in systerdottern på "crispy duck a'la fusk" det vill säga min grytkokta stek med kinesiska pannkakor, lök och gurkstavar och så lite soja förstås.
Hon älskar ju det så hon kom över efter skolan och då behövde jag bara värma biffen så var det klart att äta för resten hade jag redan fixat. Jag hade också värmt upp i huset så att vi slapp frysa. Men det var nog runt 25-26 grader och då tyckte vi att det var rätt lagom.
Middagen var god och vi satt och små-åt bitar av kött en bra stund efteråt, men det känns rätt nyttigt också, i alla fall om man som vi tror på att man främst ska hålla sig från kolhydrater. För bortsett från de tunna pannkakorna är det inte mycket kolhydrater alls i den här maten, men det är mycket protein.
Medan jag packade upp det som blivit över satte L igång att diska utan att jag ens bad om det, vi funkar som ett väloljat maskineri.
Sen hade jag berättat för henne om en Facebook-kompis som brukar skriva och fota sin egen julkalender varje år och den är helt sjuk, så vi satte oss och kollade igenom lite av hans julkalendrar och, påsk- och midsommarsagor.
Vi hade väldigt roligt!
Vi mailade en bild på mig i Halloweensminkning till hennes kompis K så som hon lovat att göra för drygt en vecka sedan också.
När L åkte hemåt satte jag mig att titta på M:A:S:H: en stund och sen ringde L och så kom jag i säng rätt tidigt faktiskt, för att vara jag i alla fall.

Inga kommentarer: