söndag 26 juni 2011

Vilken soft dag

På lördagen, midsommardagen vaknade jag vid 9 någon gång tror jag, men jag låg kvar ett tag till och drog mig eftersom ingen tycktes vara riktigt igång ännu. Sen gick jag upp och gjorde mig en macka och blev erbjuden en kopp kaffe.

När alla ätit frukost började vi prata om vad vi skulle hitta på denna vackra dag och slutligen kom vi överrens som att ta en promenad på Möja eftersom jag, A och N aldrig varit längre in på Möja än festplatsen vid Löka. Sagt och gjort, vi packade in oss i båten alla 9 och åkte till Berg, där promenerade vi iväg en bit i makligt tempo och gick kanske i 1 timme. Sedan var vi tillbaka i Berg och åt lunch där. Jag valde kallrökt lax tror jag det var, men det kan ha varit rimmad... med dillstuvad potatis, det var ruskigt gott faktiskt och väldigt fräscht. Lagom tills vi ätit klart kom resten av gänget, de som inte hade känt för att promenera utan bara äta lunch och efter att ha hållt dem sällskap en stund gick vi och handlade i Coop Nära och de andra köpte mat för kvällen och alla köpte glass.
Sedan skulle vi åka hem och när jag böjde mig ned mot båten för att slänga i en av kassarna tappade jag mina Ray Ban-solglasögon, jag kom inte ens ihåg att jag hängt dem i urringningen och nu låg de på botten i hamnen... Fast vi såg dem faktiskt, det var inte sä jättedjupt. Efter ett tips gick jag in i den lilla fiskeaffären på bryggan och bad att få låna en håv, det fick jag. Sen hjälpte O mig att fiska upp dem från båten eftersom jag stod på bryggan och efter lite om och men var de åter i säkert förvar hos mig. jag sköljde ur håven och gick tillbaka med den och erbjöd mig att köpa den men den snälla damen i kassan sa att det inte alls var nödvändigt och att jag skulle ställa den på tork i stället, vilket trevligt bemötande!

Sen åkte vi hemåt och lilla A somnade som ett knyte i mamma L's famn på vägen tillbaka.
Sen försvann alla som sprängda biljardbollar så snart vi var tillbaka och låg spridda på klipporna runt stranden. Själv hoppade jag i vattnet och blev förvånad över att det inte var kallare och sen somnade jag i solen en liten stund. Men jag vaknade av att det faktiskt var jättevarm och hoppade i vattnet igen. Sen låg jag och läste Bridget Jones 2 på min e-book i solen.
Efter ungefär 2 timmar gick jag tillbaka upp, borstade håret, bytte kläder och packade det sista och efter att ha fått en kopp cappuccino av B så packade vi allt i båten och så skjutsade B mig, A och N till Berg så att vi kunde ta båten hem. Jag velade in i det sista om jag skulle stanna eller åka hem men jag ville ha en lugn dag hemma innan jag skulle jobba på måndagen och dessutom trodde jag att jag hade en förkylning på gång eftersom halsen kändes konstig och jag hade nyst i två dagar.

När B lämnat oss i Berg och vi väntade på färjan kom E-type med sin båt och lade till bredvid oss, det var N som kom på att det var han, jag tänkte inte på det.

Sen kom färjan och vi hittade ett bra bord och sen åt vi middag, jag tog en bakad potatis med skagen och den var riktigt bra. Det var fint väder hela vägen och det var trevligt att ha sällskap för en gångs skull, oftast åker jag ju den där båten ensam. Titta förresten på utsikten från toaletten, den går inte av för hackor den och det är svårt att motivera sig att bli klar därinne. Kvällssolen över Vaxholms-Kapell är inte så tokig den heller.


Inga kommentarer: