söndag 5 juni 2011

Work and after work

Jag sov någorlunda länge på fredagen och åt frukost i lugn och ro. Sen packade jag ned borrmaskin, borrar och verktygslåda tillsammans med sminkväska och klädombyte. Sen åkte jag och hämtade systerdottern L och så åkte vi till mina föräldrar för att lämna Turre. Eftersom jag räknat med att han skulle vara på semester och planerat därefter hade de sagt att de kunde ta honom över fredag och lördag så att jag kunde hålla mitt löfte till L och Ju. L sprang in med Turre och snart var vi på väg mot stan och Ju. Jag hade dock dåligt samvete att lämna Turre eftersom han inte ens vågade gå in ordentligt eftersom han tycker att pappas schäfer är obehaglig, jag kan inte säga att han är ute och cyklar direkt, men pappa hämtade Turre vid grinden och bar honom förbi schäfern och snart efteråt brukar det gå bra men det är en helt annan sak när de åker till Jämtland, då VILL Turre följa med.





När vi kom fram till Hägerstensåsen stannade vi vid en kiosk och köpte glass till mig och alla barnen och sen kom An & Ad och hjälpte oss upp med alla grejer och verktyg. Sen satt vi på balkongen och snackade om allt och ingenting en bra stund och sen satte L igång att snygga till An inför en intervju de skulle på lite senare.
Sen satt vi på balkongen och bara hade det bra en stund och jag lekte med en ballong fylld med potatismjöl som Ad gett mig att leka med. Den är nog tänkt halvt som leksam och halvt som stressboll och han hade varnat mig för att dra i den för hårt, då skulle den gå sönder och allt mjöl falla ut. Gissa vad jag gjorde nån timme senare? Jodå, det var mjöl överallt, på mig, på golvet och kuddarna, det såg ut som om vi haft en kokainfest på balkongen och vi fotade och skrattade oss halvt fördärvade innan L hämtade dammsugaren och vi städade upp.

Sen stack tonåringarna iväg på sin intervju och jag och Ju började mäta ut var vi skulle borra och så. Jag var ombedd att komma in som "handy man", inte för att Ju inte klarar såna saker själv utan för att jag har verktyg och borrmaskin och för att det känns bättre att vara två när man ska sätta borren i en helt orörd, nytapetserad vägg.



En stringhylla och två tavlor fick vi kvickt upp i köket och det blev bra. Nästa projekt var så mycket värre! Vi skulle sätta upp en draperiskena i ett betongtak... Ni kan tro att jag var svettig, trött och dammig efteråt och de "snygga" improviserade skyddsglasögonen ploppade när jag tog av dem, jag var ju dyblöt i ansiktet och de satt för hårt.
Var jag inte snygg? Sen satte vi upp draperiet och lite väggprydnader och så tyckte vi att vi var värda en stunds vila så vi satte oss på balkongen med en kopp kaffe. Då hade ungdomarna kommit tillbaka och satt och snackade med oss medan vi tittade på utsikten och varmluftsballonger som seglade förbi.

Sen skjutsade Ju tonåringarna till klättercentret och sen satt vi och sen tog vi en dusch och snyggade till oss och lagom tills de kom hem igen var vi redo att ta en stund på stan. Vi visade ungarna var middagen fanns och hur de skulle värma den och åkte sedan iväg med Ju som chaufför den här gången. Vi åkte till söder och baren Bauer. Den är lite finare än de flesta andra barer på söder men är för den skulle inte alls snobbig. Vi känner oss visserligen som "Morsor på stan" när vi är därinne men det är det värt. Bartendrarna där inne är utbildade och sätter en ära i att göra goda och vackra drinkar. Christoffer därinne gör en ingefäradrink jag har berättat om förr, den är så god att den tål att berättas om igen, men den är också så god att den inte går att beskriva. Ni måste helt enkelt ta er dit och prova själva, han kallar den Down Under och jag tror inte någon av de andra gör den, det är han som hittat på den.


Medan jag väntade på att få beställa gjorde han en annan drink till några andra kunder. Han skivade färsk chili, lade den i ett glas med socker och mortlade den och sen tillsatte han bland annat ingefära, lime och kokosmjölk. Den heter Tom Kha Yum och smakar som den thailändska soppan fast lite sötare. Den är god och värd att prova, mycket för att den är så häftig. Det blir lite mycket i slutet men jag rekommenderar er att prova. Deras drinkar kostar visserligen nästan 120:- / styck, men de lägger ned både jobb och omtanke på dem.
När de stängde vid 1 åkte vi till the Dubliner och var där nån timme och åkte sedan hem till Ju, jag var slut. Vi åt lite edamame och somnade ganska fort, i alla fall jag. Fast så var ju klockan 4 också...

Inga kommentarer: