måndag 6 juni 2011

Sommarvärme

Måndag morgon och Sveriges nationaldag vilket förstås innebar att vi var lediga allihop. Jag A och L lyckades möta upp på kondiset vid nästan samma tid allihop trots att vi smsat och ringt om varandra tidigare.
Jag firade med en räkmacka och latte fast egentligen var jag mest törstig. Det är därför jag dricker min frappé varje morgon. Jag behöver mitt koffein, men egentligen är jag mest törstig på morgnarna, frappé passar utmärkt då.



Vi satt ute, alla klädda i tunna kläder, jag och A till och med i ärmlösa klänningar och vi frös inte det minsta trots att vi satt i skuggan. Det kan ju vara skönt med skugga, det tråkiga är att kondiset bara har skugga på sin uteplats, det går alltså inte att välja vilket man vill ha och man förstår ju att de inte vill ta ned de fina träden.
Jag har ju inte sett L och A så mycket på sista tiden så vi uppdaterade varandra och hade dessutom några diskussioner om hur saker och ting är och inte är.

Sen åkte A hemåt och jag och L åkte också hemåt men stannade på Ica Supermarket för att köpa dricka och aubergine. Tyvärr hade detta Ica liksom de flesta Ica i Väsby inte Mer Hallon/Svartvinbär på 1 litersförpackning, utan bara apelsin och päron eller äpple eller vad det är. Den där hallon/svartvinbär är den enda Mer jag gillar och den är svårt att få tag i. Jag bestämde mig för att prova Icas Äpple/Druv/Svartvinbärsjuice och den visade sig vara otroligt sur och nu för tiden får jag extra ont i magen av sura juicer, jag får nog hälla ut den där...

Sen åkte vi hem till mig och hämtade Lokaltidngarna som jag lagt undan åt L's mamma och sen skjutsade jag L till hennes bil som hon lämnat på en fest i lördags.

Sen tittade jag på Bones medan jag åt min hemlagade potatissallad med lite rostbiff och sen lade jag mig i solen på verandan och lyssnade på musik och läste medan tvättmaskinen körde ett par tvättar. Den nya maskinen är MYCKET snabbare än den gamla, dessutom vandrar den inte omkring eller läcker tvättmedelsvatten på hela badrumsgolvet! Det känns bra att jag köpt en ny. Så här ser mina odlingar i pallkragarna ut, de olika salladerna jag sått kommer upp och det snabbt. Det ni ser på bilderna är ruccola och mangold, den andra bilden är på ekblad, så den har inget med mina odlingar att göra förutom att det är eken som skuggar odlingen på kvällen.


Sen gjorde jag mig i ordning och åkte in för quiz med ny/gamla laget. E var med i vårt lag för 1-2 år sedan men åkte på utlandstjänst och då var vi ju tvungna att ersätta henne i laget. Nu är hon och hennes sambo tillbaka i Stockholm och vill spela men vi har inte plats för dem... Alltså har vi satt ihop ett extra lag de veckor som vårt ordinarie inte spelar, där E och sambon j, jag och E och L från nya laget spelar. E och J hade dessutom med en kompis och vi hade väldigt kul i laget och det kändes bra, de är ruskigt smarta och allmänbildade och jag har verkligen saknat E. Det visade sig att vi fått ihop ett riktigt bra lag, vi vann faktiskt! Som vanligt satte jag mig och tittade på Bones och åt edamame när jag kom hem, det är tradition nu.


Inga kommentarer: