torsdag 16 juni 2011

Jag tror regnbågen slutade vid mitt hus...

På onsdagen var det rätt kallt och lite regnigt och på jobbet var det lite mysigt när regnet smattrade mot rutan. På eftermiddagen slutade det regna men var fortfarande rätt molnigt. Jag åkte hem, matade katten och hunden och bestämde mig för att vila lite. Jag somnade efter en stund men blev sen väckt först av hemtelefonen som jag vägrade svara på och sen på mobiltelefonen av svägerskan. Till slut gav jag upp och förberedde mig att gå till pyssel istället, då ringde hemtelefonen igen... Energimyndigheten, de har ringt 3 gånger nu tror jag, de vill veta hur mycket energi jag gör av med i mitt hus och jag har avböjt att svara eftersom jag då måste leta upp mina elräkningar och jag orkar bara inte, det finns så mycket annat jag borde och vill göra. Men nu frågade han mig lite saker som jag inte behöver rota fram papper på och var till slut lite mer nöjd än tidigare och förhoppningsvis ringer de inte igen.



Sen ringde vännen B och undrade om jag inte skulle fira midsommar med dem som vanligt eftersom jag lagt ut en "kontaktannons" på Facebook? Jag visste bara inte riktigt om de skulle fira ute på Möja eller inte och eftersom jag är den enda singeln och känner mig lätt patetisk varje år så blir jag lite osäker och känner mig överflödig och så. Men det kändes mycket bättre när de sa att de vill att jag kommer så nu åker jag ut som vanligt. Det är svårt ibland att leva med alla sina garderobsskelett... Just det här skelettet handlar om mobbing och utfrysning i skolan och ibland reagerar jag lite underligt i sällskap. Sen kan jag ju inte riktigt låta bli att bli nedtryckt av att jag har 530 vänner på Facebook och att ingen faktiskt vill umgås med mig på Midsommar utom just denna familj då...


Jag packade ned ögonbrynsfärg, nagellack och kamera trodde jag och började promenera mot mamma och pysselkväll. Jag hade inte kommit långt innan en av gyminstruktörerna kom körande förbi inne i mitt område och stannade och utbrast förvånat: -Oj, bor du här! Vet du var fotbollsplanen är? Jag som just tänt en cigg gjorde ett försök att generat gömma ciggen bakom ryggen medan jag pekade dit där jag tror att den ligger. Sen gick jag vidare, jag hade mätt ut två olika vägar hem till mamma och tog den längre förbi syrran för att hämta hennes kompis ML och min systerdotter och hundarna på vägen. På vägen dit såg jag en vacker regnbåge och rotade i ryggsäcken för att ta upp kameran och det visade sig att jag glömt den på hallbordet, det blev dåliga bilder med telefonen istället, dessutom med en stor vit fläck mitt på telefonen så jag fick gissa var jag siktade. Sen såg jag de fina tjurarna och önskade att jag haft den stora kameran till och med, de var så pass nära. När jag kom till syrran var de klara att gå, ML skulle bara lämna en grej i bilen. Hon kommer tillbaka ett par minuter senare och är väldigt upprörd, någon har slagit sänder fönstret på passagerarsidan... nu pratar vi om ett lugnt villaområde och mitt på dagen. Tyvärr är det vad som händer, när man nödvändigtvis måste blanda villor med lägenheter för att man vill ha integration mellan olika samhällsklasser, det man får är 100% osäkra områden istället för att åtminstone vissa är säkra och trygga. Hemma hos syrran har de förresten satt upp en klottervägg i trädgården där barnen och deras kompisar kan klottra, titta vad duktiga de är!


Till slut gick bara jag och systerdottern L över till mamma, syrran tog bilen. Det var ganska bra uppslutning och vi var väl runt 8 personer tror jag. Vi pratade förstås en del, det var ju ett tag sedan vi sågs, även om det nu var terminsavslutning. Det blir sällan något pyssel av nör jag inte är hemma av någon anledning och först var jag ju i Australien och Singapore och sen var jag upptagen med andra saker just dessa onsdagar. Men nu hade vi kul i alla fall och det var kul att se folk en gång inför sommaren. Jag förhörde de på några gamla quiz och de är duktiga, tyvärr tror de inte alltid på sin egen förmåga och byter ibland ut rätt svar mot fel i slutänden.


Själv är jag tvungen att simultanöversätta från Engelska medan jag läser frågorna och ibland blir det lite underligt. L är verkligen duktig på quiz och ska hänga med på måndag, nu har hon ju dessutom sommarlov. Jag färgade ögonbrynen och M lånade lite färg också så syrran fick färga och rycka hennes ögonbryn.


Inte förrän 22.55 gick jag därifrån och hemåt, mamma ville hellre skjutsa mig men jag och Turre ville gå. Vi gick på rekordtid och var hemma efter 39 minuter, vilket innebar att vi totalt fram och tillbaka gått 8,5 km på 78 minuter, det är en snitthastighet på drygt 6,5 kilometer i timmen, det är rätt fort med tanke på att jag gick i raskt tempo men ändå inte tyckte att jag tog i från tårna. Sen åt jag edamame till mycket sen middag och gick och lade mig. Det tog en stund att somna men inte så farligt länge.

4 kommentarer:

Eva in Athens, Greece sa...

Så fin regnbåge!

Fia Fritsch sa...

Vad kul att ni fortfarande håller på med pysselkvällarna! De var så mysiga :-) Hälsa alla från mig är du snäll! Jisses så svårt det var att få till smileyn utan glasögon... vissa påstår att det visst hör ihop med åldern, men det vet jag inte om jag kan gå med på? Dottern har visserligen blivit äldre, är 20 år nu, men det har väl inget med min ålder att göra??? Nåväl, kram till dig och alla!

Nova sa...

Fia, du får väl komma tillbaka till pyssel då... Vi har kört hela tiden. Fast nu är det sommaruppehåll.

Fia Fritsch sa...

Vore verkligen jättekul! Hör av dig när det är dags, om alla tycker det är ok så hoppar jag gärna på igen!