torsdag 9 juni 2011

Ibland bara sätter jag mig ned och går inte upp igen

På tisdagen var det dags för jobb igen och det tog emot lite efter en så lång och skön helg. Jag var så trött och det var så pass varmt att jag avbokade gymmet ännu en gång och hade en plan om att gå en långpromenad med Turre och fotografera. En av anledningarna att jag inte ville till gymmet var också att det blir för varmt för Turre i bilen oavsett om jag har bakluckan "öppen" eller inte. Har ni tänkt på att det inte finns skuggade platser vid nästan några köpcentrum i Sverige? Vi som har hunden med oss på jobbet kan ibland vara tvungna att ta med oss den när vi handlar, det händer säkert även andra som har hund. Ett bra sätt att skydda hundarna var om det fanns skuggade parkeringsplatser reserverade för de med husdjur i bilen. Jag åkte 15 minuter tidigare från jobbet för att handla lite grejer till kollegan A, men det räckte visst inte, jag köpte förresten sushi på hemvägen och kom hem nästan en timme senare än vanligt. Självklart orkade jag inte ta mig ur huset när jag väl hade åkt hem, inte ens för att ta den där promenaden.


Det var väldigt varmt ute för säsongen, det var nog runt 25. Inne i huset var det 27 grader och jag var tvungen att ha verandadörren öppen ända tills jag gick och lade mig. Klockan 22 var det fortfarande 20 grader ute och kanske var det därför kaprifolen doftade ända in till soffan där jag satt. Jag intalar mig själv ibland att jag förtjänar att ta det lugnt och strunta i morgondagen så eftermiddagen gick åt att sitta i solen på verandan tills den återigen skuggades av den fördömda eken som växt en massa det senaste året... Jag lyssnade på musik och läste Bridget Jones på min e-book och bara hade det bra. Senare på kvällen tittade jag på Bones och åt varma mackor på det sättet mamma gjorde när jag var liten. Formbröd, tomatpuré, ostskivor och konserverade champinjoner, man lägger ihop dem och gräddar i ett mackjärn. Jag gör alltid 3-4 stycken och har dem som mellanmål dagen efter, de är nästan ännu godare kalla.


Jag åt bara en men blev så ytterligt trött och fick ont i magen, troligtvis av laktosen i osten så jag kom i säng tidigt för att vara jag.

Inga kommentarer: