söndag 12 juni 2011

En klänning eller tre?

Under fredagen och lördagen hade jag pratat med en massa folk om mitt eventuella fallskärmshopp och de flesta tycker som jag, att det är ett för bra erbjudande för att tacka nej. Vissa andra tycker visserligen att jag är galen som ens funderar på att göra det, men de är i minoritet.

Vi hade bestämt kvällen innan att vi skulle ses och äta frukost på söndagsmorgonen. Jag hade ju bara S nummer och L's nummer eftersom inga nummer hade hängt med till den nya telefonen och jag hade bett om deras nummer kvällen innan. A hade ju inte varit där. Jag fick sms av L, hon hade sovit dåligt och ville inte hänga med, S telefon var avstängd, A's nummer hade jag inte. Vad göra? Jag packade ned min e-book och åkte ned till kondiset, om jag nu blev ensam kunde jag ju äta frukost och sen åka vidare till stan så som det var tänkt.


Men när jag kom dit var S där och visste ju inte heller om vi skulle komma, A kunde vi ju inte ringa eftersom S telefon hade slut på batteri och jag inte hade numret. Vi trodde att hon kanske skulle höra av sig men det gjorde hon inte.
Fast vi är så sällan ensamma att det inte gjorde nåt och efter nån timme gick hon till centrum och jag åkte hem för att stänga av ugnen. Jag hade fått tips av en tjej på festen kvällen innan att man kan lägga en blöt mobiltelefon i en 50 graders ugn på torkning, så det hade jag testat. Men kom på att jag kanske borde stänga av den under tiden jag var i stan. Sen åkte jag till stan och gick till Scala på Sergelgatan, de har fina klänningar till okey priser. Jag hittade 2 som jag tyckte satt helt okey men Ju och kompisen N som skulle komma och vara smakråd var sena och butiken ville inte hänga undan reaplagg ens i en halvtimme. Till slut "gömde" jag klänningarna på fel hängare och skyndade till Åhléns för att köpa glitter-eyeliner på Make Up Store. Sen gick jag in på Lindex och H & M på vägen förbi och hittade en jättesöt klänning för bara 199:- på H & M. Jag tyckte att den passade även om den var lite liten över bysten. Så jag valde en storlek större och betalade och gick. Det kändes som om jag inte behövde smakråd på en klänning som kostade 200:-. När jag kom tillbaka till Scala hittade jag först bara den ena klänningen men hittade den andra där den skulle ha hängt, personalen hade flyttat den.



Sen satte jag mig utanför provrummet med klänningarna över benen och väntade... Under tiden hittade jag en topp som passade bra, den kostade 299:-. Fan, den här fördröjningen av smakråd som sitter i bilköer, det kostade mig 500:-... Men sen kom de och var alldeles ypperliga smakråd och det slutade med att jag köpte båda klänningarna och topen och fick godkänt på H & M klänningen också. Sen gick vi bort till Olof Palmes gata och fikade. Jag valde en räksallad och den var visserligen rätt dyr (120:-) men den var god och fräsch och det var mycket räkor på den.
Jag lyckades inte äta upp allt så N åt upp de räkor som fanns kvar.
Sen hade både J och N bråttom hem och jag kände också att det var dags, jag kanske skulle åka till Märsta och titta och fota när Quiz-L tvälade hoppning så jag hade packat in fotoryggsäcken i bilen och gömt den under kläder ifall att jag skulle behöva köra direkt från stan.
Men än hade hon inte ringt så jag kramade och tackade Ju och N och de begav sig till sin bil medan jag tog en avstickare till Asian Market och handlade frusen Wontondeg (hur använder man det?), bambuskott på burk, färska nudlar, torkade nudlar, hela bambuskott, pok choi och en annan grönsak som jag inte vet vad den heter.
Kändes som en lyckad dag faktiskt. Jag hade inte hittat 1 utan 3 fina klänningar och det utan någon större ansträngning. Dessutom hade jag köpt eyelinern jag planerat att köpa och dessutom köpt grejerna på Asian Market som också var planerat. Jag kom hem vid 17 och väntade hela eftermiddagen och tidiga kvällen på att L skulle ringa men det gjorde hon inte. Jag satt på verandan i solen men det blåste som attan och jag som var supertrött somnade, men vaknade och frös till varje gång det blåste till, men sen somnade jag igen.


På kvällen letade jag upp L's nummer på hitta och ringde henne, hon hade glömt bort mig...
Sen tog jag det lugnt större delen av kvällen men jag diskade och städade upp i köket och röjde undan lite småsaker och sen tittade jag på Bones och kom i säng tidigt faktiskt vid midnatt.

2 kommentarer:

Eva in Athens, Greece sa...

Alltid kul med shopping, Nova! Grattis till dina inköp!

Eva in Athens, Greece sa...

Hihi, du kanske undrar vad jag håller på med?! Den första kommentaren kom in två gånger så då skrev jag en kommentar om det - det stod nämligen att jag fyllt i fel ordkontroll, men så kom den in i alla fall. Därefter såg jag att man kan ta bort kommentarer man gjort, vilket jag inte vetat om och förstås inte gjort tidigare, så då testade jag det. Men så står det ju sedan att man tagit bort det man skrivit...så isåfall är det väl bättre att bara lämna kvar det.
Natti, natti!