fredag 10 juni 2011

Tomater i massor

På torsdagen var det åter blå himmel och enormt varmt, men jag är en av de få som inte klagar, jag tycker inte att det är obehagligt varmt. Men jag har haft lite problem med nacke och rygg i nån vecka drygt och nu blev det en morgon med migrän även om det inte alls var så illa att jag behövde ta en spruta, men jag behövde vila lite extra och kom inte till jobbet förrän vid lunchtid. På eftermiddagen hade våran naprapat kommit så det var ju bra timing och han sa att jo, mina kotor satt lite hipp som happ och inte alls så som de skulle och han hade mer besvär än vanligt att lossa dem åt mig. Jag försökte få tag i P för att se om han skulle till mässan i Paris men fick inget svar fast han ringde upp senare på eftermiddagen så som han brukar när han inte kan svara när jag ringer. Nej, han ska troligtvis inte till Paris, synd, och kan inte komma till Midsommar heller. Jag har känt honom i c:a 10 år och bjudit in honom till Midsommar nästan varje år och än har han inte dykt upp.


Jag åkte till K-Rauta för att köpa en present till en kompis som fyller 40 i helgen och när jag ändå var i Häggvik handlade jag till fredagen på Ica där också. På båda ställena hittade jag faktiskt halvskuggade ställen där jag kunde ställa bilen så att Turre inte skulle stekas. Självklart hade jag ändå bakluckan öppen med spärren säkrad.
På väg hemåt ringde jag S och vi snackade en bra stund och även en stund när jag kommit hem och börjat vattna i trädgården. Blommorna och odlingarna torkar ju ut på nolltid när det är så här varmt. Efter en stund fick jag problem med att hålla myggorna från mig med en hand på telefonen och den andra på slangmunstycket så vi lade på. Bara någon minut senare ringde G och sa att han var på väg till Stockholm, men jag hade planerat ännu en hemmakväll så jag sa det, jag hade ju dessutom både tvätt och disk att ta hand om och förberedelser inför fredagens gäster.

Han var förstås okey med det och till slut kunde jag återigen koncentrera mig på myggen.


Jag är så oerhört trött och håglös och har svårt att få saker som till exempel disken gjorda, jag undrar om det är en lätt depression för plötsligt kan jag få svårt att äta min middag trots att jag är vrålhungrig och känner inte för att göra någonting förutom att sova bort tiden. Jag tänker mig ut och gå och fotografera lite, men jag sitter kvar i soffan. Jag tänker mig att fixa nya fotoböcker men sitter och spelar meningslösa spel på datorn istället. Minimum tanke och energi vill jag tydligen lägga på saker just nu.


Efter ett krafttag tog jag fram lite ost och kallskuret till middag och sen skar jag upp lite och lade upp det på en tallrik, det såg fräscht och gott ut, det var det inte... Brödet var torrt och segt, osten smakade tåbira och slutligen gav jag resterna till Turre, men jag åt i alla fall upp det kallskurna jag lagt upp. Sen var jag illamående.


Jag hade diskat upp och tvättat två maskiner tvätt och hängt upp den och ägnade resten av kvällen till att skriva in nya filmer jag köpt, i mitt exceldokument. Kolla banken, välja ut de sista fotona till fotoböckerna och sen tog jag fram alla tomater jag hade hemma och det var inte få kan jag lova. Jag samlar visst på tomater och knipplök just nu. Jag skar en massa tomater och skedade ur fröna ur dem och hackade dem smått för att förbereda bruchetta till morgondagen och sen kryddade jag med vitlök, salt, vitpeppar och olivolja och ställde in den i kylen. Basilikan får vänta till imorgon så att den inte vissnar helt och hållet.


Sen lämnade jag disken i hon, mot bättre vetande och får helt enkelt ta tag i det imorgon bland en massa annat jag måste göra.
Slutligen kom jag i säng och somnade direkt, en timme senare blev jag väckt av M i Darwin som var lite orolig för mig och överväldigad av självömkan började jag böla och kunde inte sluta och det tog nån timme eller två innan jag kunde somna om. Det är inte likt mig att tycka synd om mig själv så jag står helt handfallen och har svårt att förstå varifrån det kommer och hur jag ska hantera det. Jag gör väl som vanligt och ignorerar det och sen kommer det väl tillbaka i mångfald när det inte kan tryckas tillbaka längre?

Inga kommentarer: