söndag 5 juni 2011

Är detta vad som menas med tidig morgon?

På lördagen vaknade jag vid 10.30 trots att jag somnat så pass sent, det är ju inte alls samma sak att sova i lånad säng som i ens egen. Jag gick upp och Ju var uppe snart efter och jag fick instruktioner om hur man gör kaffe i hennes mockabryggare. Sen väckte hon tonåringarna eftersom de skulle med mig hem eller i alla fall L. Sen åt vi frukost och det var då vi bestämde att An skulle med oss hem. Vi packade bilen full med verktygslådor och råttor och åkte hemåt, på vägen hämtade vi Turre. När vi kom hem till L sprang hon och An in med råttorna och hämtade istället småbröderna som var där, sen åkte alla 4 med mig till jobbet och hämtade firmabilen och släpet där jag lastat all ved. De är så fina de där ungarna, de hjälpte till att bära ved tills släpet var tomt och sen sopade de av det, allt utan att gnälla en enda gång. Medan de lastade av staplade jag pinnarna i vedskyddet och sen hjälpte de mig att stapla resten. L ville hem och göra läxorna så hon skulle slippa tänka på det resten av helgen, killarna valde att stanna och såga ved. Jag och L lämnade bilen och släpet på jobbet och sen åkte vi till OKQ8 och köpte dricka och glass till de hårt arbetande ungdomarna, på vägen hem släppte jag av L hemma hos henne.


När jag kom tillbaka hem hade killarna sågat en del och nu när jag var där fick de med hårda regler klyva lite av veden och de var försiktiga och skötsamma. Jag och Ad planterade om den sådda squashen som ju tagit sig jättefint och jag planterade äntligen de sista blommorna i krukor och sen vattnade jag allt det jag har ute, det var vissa saker som till och med hunnit vissna sedan dagen innan, jäklar vilken hetta! Det var runt 26-28 grader på fredagen, alltså den 3/6, det är nog nästan rekord.
Sen var killarna trötta och jag skjutsade hem dem till syrran och åkte tillbaka och fortsatte där de ledsnat, med att såga för hand och sen klyva det som fanns att klyva. Sen var jag duktig nog att stapla upp allt också och var väldigt nöjd med mig själv.


Sen gick jag in för lite välförtjänt vila och dricka men när jag slumrade till några timmar senare så vaknade jag med ett ryck av att det dundrade till utanför. Jag trodde att det var åska och väntade på nästa smäll men den kom inte. Turre blev väldigt upprörd av ljudet och skällde och morrade. Till slut gick jag ut för att se vad som hänt, det lät ju som om det varit något väldigt våldsamt. Jodå, veden jag haft sånt besvär med att stapla hade rasat ned och det blir ju bara att ta tag i att stapla om det nån dag här, men hur ska jag göra för att det inte ska rasa igen?








Resten av kvällen tog jag det lugnt, jag tvättade och tittade på Bones och spelade spel på datorn och läste. Plötsligt var klockan 6 på morgonen! Hopp i säng.

3 kommentarer:

K Peter Dahlström sa...

Det blir antagligen stabilare, om du lägger de grövre underst.

Fia Fritsch sa...

Skaffa några brädor/stammar i lagom längd och lägg på tvären med jämna mellanrum i högen - funkar för mig iaf och jag har staplat så de senaste 20 åren... Kram

Nova sa...

Ni har nog rätt båda två, men det betyder ju i alla fall att jag måste göra om allt :-(