söndag 12 juni 2011

Vattentorpeden

På lördagen blev jag väckt av A som skickade ett sms och undrade om jag var hemma och vaken, hon stod utanför... Jag var visserligen inte vaken men behövde komma upp så jag vinkade till henne i fönstret. Hon har vägarna förbi ibland och brukar kolla om jag är vaken då. Hon hade en lucka på drygt en timme och tog en kaffe och rester från pavlovan medan jag åt frukost.
Turre blev ju jätteglad att se henne förstås och hånglade upp henne.
Vi pratade lite om allt möjligt och sen var hon tvungen att åka vidare och jag gjorde mig iordning och försökte få tag i Ju, vi skulle till torpet över dagen.




Jag tog med mig bikini, handduk, fotoryggsäcken och en varsin frappé åt oss. Jag fotade lite i trädgården nu när solen kom från rätt håll, sen fick jag äntligen tag i Ju och åkte mot stan för att hämta upp henne. Hon och A kom ut, vi tog min bil för enkelhetens skull, jag hade ju Turre med mig. De tog med lunch och vatten. Det gick snabbt och smidigt att ta sig ut till torpet, runt en timme, vi tog en avstickare för att ta oss en titt på Byringe Station som ju finns med i boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och sen satte vi oss och bara hade det bra en stund på gräsmattan. I Stockholm var det klarblå himmel, men det visade sig att vi åkt ifrån solen när vi åkte ut till de Sörmländska skogarna (kan man skriva så eller är det talspråk?). Sen gjorde vi det vi skulle vid torpet och åkte till några klippor vid Morasjön och där låg vi bland gåsskitarna och hade det rätt bra även om solen kom och gick. Jag och Ju hoppade i sjön direkt och först några minuter senare inser jag att jag har telefonen i bikini-bhn så som jag brukar i vanlig bh och hoppsan, glömde ta ur den... Vattnet var varmt och skönt, säkert 22 grader, ändå har ni nog sällan sett någon hoppa ur en sjö så kvickt förr. Jag tog ur batteriet och lade ifrån mig telefonen en stund och badade vidare. Sen gick vi upp och solade och åt lunch och jag fotade lite. Turre höll på att göra Ju tokig eftersom han ju älskar att bada men hatar att vara blöt. Alltså hoppade han i och simmade, gång på gång och sen ställde han sig hos henne och skakade sig och ville sen rulla runt på hennes handduk...
Vi tog det lugnt en stund men vid 16 ungefär, så åkte vi hemåt. Jag lämnade kvickt av dem hemma i Hägersten och sen skyndade jag mig hem och hoppade in i duschen. Sen snyggade jag till mig och körde till jobbet där syrrans/vår kompis ML skulle ha sitt 40-års kalas. Det var en massa folk där och jag var så pass oartig att jag bara hälsade på de som var närmast sen satte jag mig och fixade med telefonen som svågern M tagit med till mig. Den var helt splitterny, men inköpt 2009 och en Samsung, det vill säga så gott som omöjlig att använda... Efter nån halvtimmes fixande och trixande lyckades systerdottern stänga av T9 vilket gjorde att även om det nu tog tid att skriva sms, så gick det i alla fall... När jag fick ett sms visste jag inte vem det var ifrån men gissade på kompisen S eftersom det stod att hon var i Väsby. Jag lyckades inte svara eftersom det var innan L fixade T9, så till slut ringde jag upp henne och bestämde att jag skulle komma ut och träffa dem senare.
Jag stannade på festen i 2-3 timmar och åkte sedan hem och tog det lugnt ett tag. Sen åkte jag ned på byn och träffade de andra, vi hade trevlig och C dök upp också, men för övrigt var det inte så mycket kul folk. Lo dök också upp men ganska sent, hon hade varit i stan och ville inte hänga med till Magget när Ullis stängde. När vi kom dit insåg vi med ens att det varit en miss att gå dit, vilket det allt som oftast är. Till att börja med kom C knappt in, de påstod att han var full... Vi hade umgåtts i runt 2 timmar och han hade inte druckit något på hela tiden och full var han definitivt inte, jag hade ju pratat med honom. Jag vet inte om det var för att han var röd i ansiktet? Han är golfare och ser ut så rätt ofta när han varit ute. Vi åkte i alla fall hem rätt direkt och sen satt jag uppe och tittade på Bones en stund och gick och lade mig.



1 kommentar:

JCMAS sa...

Min unge är så snygg att jag dör litegrann....

;)