tisdag 31 maj 2011

Nya tvättmaskiner och gamla torp

På tisdagen skulle jag äntligen få min nya tvättmaskin, jag hade betalat extra för att få den levererad och installerad och den gamla bortforslad. Sånt är alldeles för jobbigt att göra när man är ensam och dessutom har en lite för liten bil. Enligt överrenskommelse så ringde de en stund innan de kom med den. På så sätt kunde jag jobba istället för att sitta sysslolös hemma och vänta på dem. Men när jag kom hem var de inte där så jag satt igång att plantera några solrosor, rosor och kaprifol, sen vattnade jag alla blommorna på framsidan och tittade till odlingen på baksidan och kan ni tro, salladerna har kommit upp en hel del och jag tror jag nämnde det, men brysselkålen är uppäten av sniglarna...
Sen ringde killarna som skulle leverera tvättmaskinen och sa att de stod utanför men ingen öppnade. Jag sa som det var, det står ingen annan än jag utanför mitt hus... ni står nog hos grannen så som de flesta andra gör när de ska hit.
Hade jag inte varit så uppmärksam kan jag tala om att den grannen skulle ha fått allt från soffor och tvättmaskiner till taxibilar. De bor på en annan gata men med samma husnummer, det är INGEN som hittar till mitt hus första gången, vissa gör det inte ens 2:a och 3:e gången... Det tog ett tag för dem att komma upp trots att det rör sig om ungefär 100 meter, jag tror nog att de lastat av tvättmaskinen och allt.


Sen var de både trevliga och effektiva och fixade till allt medan jag fortsatte vattningen och sedan satte igång med disken.
Vi var klara nästan samtidigt och jag avslutade diskningen och åkte tillbaka till jobbet.

Jag fick en hel del gjort på eftermiddagen och sen åkte jag från jobbet vid 16.30 ungefär. Jag körde förbi Ica för att köpa en ost till S som jag skulle hälsa på på torpet. Han är Ju's brorsa och bor egentligen i Thailand men är "hemma" för semester. Jag skulle dit och äta middag och snacka lite skit innan han åker vidare.



Eftersom klockan var nästan 17 när jag väl kom iväg var det ju inte tal om att åka igenom Stockholm och Södertälje till skogarna utanför Flen så som vi brukar köra. Alltså körde jag istället över Enköping, fast det är klart, lite köer var det i alla fall. Jag körde efter navigatorn och det tog ett tag innan jag var förbi "the point of no return" där den ger upp att jag ska vända och åka E4:an istället. Men sen när jag kom till Enköping skulle jag ju sävnga av vänster efter rondellen, mot Strängnäs. Men hallå! Vägen gick inte längre till rondellen, nej, plötsligt befann jag mig i en tunnel och sen var det 2-filig motorväg som ledde mot Västerås. Min navigator var minst lika förvirrad som jag, den lilla bilden på bilen sladdade runt på en tom åker... Nästa avfart var nästan 1,5 mil bort, så det gick ju inte att vända. Slutligen letade jag mig ut mot gamla E18 och körde genom Hummelsta, men då skulle jag tydligen ha svängt av till höger där istället vilket jag också missade för jag var så fokuserad på 50-gränsen genom samhället. Istället för att vända åkte jag vidare tillbaka till Enköping, enligt navigatorn var skillnade bara 2 minuter och det tar det nog att vända också. Slutligen var jag på väg åt rätt håll, men då hamnade jag förstås bakom ett gäng bilar som körde knappt 70 på 90-väg... Nästan en timme senare skulle jag in på E18 och lyckas förstås köra åt fel håll... Vägen har då aldrig varit så lång till torpet!


När jag kom fram visade det sig att S inte alls var särskilt upprörd över att jag var så sen. Vi satte oss ute så att Turre kunde få springa av sig lite och vi turades om att kasta boll till honom medan vi snackade om allt möjligt. Sen gick vi in i stugan och S gjorde champinjonsoppa som vi åt med god aptit tillsammans med knäckemackor, Turre fick vänta i bilen.


Vi hade massor att prata om men snart var klockan närmare 22 och det var dags för S att duscha och sova och mig att köra hemåt. Jag och Turre tog en promenad ned till sjön innan vi åkte hemåt och Turre bara gick rätt ned i vattnet och simmade runt i cirklar. Jag vet att pappa brukar ha svårt att hindra honom att bada i Storsjön när det just varit islossning. Jag kände på vattnet och det var inte så ruskans kallt så jag hoppade också i. Det jobbigaste var alla myggor som försökte äta upp mig innan jag fick på mig kläderna igen.


På vägen tillbaka till bilen plockade jag en bukett liljekonvaljer och de doftade så gott i bilen på vägen hem. Hemvägen gick mycket bättre såvida man inte räknar min tankning på Statoil. Första pumpen jag ställde mig vid hade bara diesel för lastbilar, den andra var trasig, först den tredje fungerade som den skulle och jag hade alltså hunnit kliva ur varje gång innan jag märkte att det inte fungerade.


Jag var hemma vid 23.30 och tittade på Bones en stund innan jag gick och lade mig.

Inga kommentarer: