fredag 20 maj 2011

Fin, trevlig middag

På onsdagen var det istället för pyssel dags att fira våra föräldrar som firade 42-årig bröllopsdag. De hade bestämt sig för att fira genom att bjuda oss barn på restaurang. Alltså hämtade jag upp mamma och pappa strax före 19 och så körde vi till Edsbacka Wärdshus och mötte upp med de andra. Jag hittade inget som riktigt talade till mig från menyn men de är ju bra på att
laga mat där så det mesta brukar vara bra även om det låter lite trist. Jag valde skagentoast till förrätt och tournedos med pepparsmör, nån sås och rödbetor till varmrätt. Jag beställde faktiskt en efterrätt också för en gång skull. Det var nåt som hette Vaniljbavarois eller nåt sånt och den serverades med hallonsorbet och nån marängliknande sak som jag inte minns vad den heter. Förrätten var visserligen okey, men portionen var enorm! Jag kunde inte ens äta hälften och delade ut resten till de som satt närmast mig. De andra tyckte att den var jättebra men jag tycker faktiskt att Ica Formats hemgjorda här i Väsby fortfarande är den bästa jag smakat hittills.




Varmrätten var riktigt bra, jag hade bett om att få köttet riktigt blodigt och det var det verkligen. Första bitarna var lite sega, men sen blev det väldigt gott och mört.
Jag är ju inte så mycket för efterrätter och kanske skulle jag ha låtit bli att beställa... Jag tyckte att vaniljtornet smakade lite parfym och inte var god, systerdottern L höll med och åt inte upp sin heller. Jag åt sorbet och maränggrejen.
Vad gillar ni deras saltströare förresten?


Vi åkte hemåt vid 22 och jag släppte av mamma och pappa hemma hos dem och åkte hem och tittade lite på The Mentalist igen.

Inga kommentarer: