onsdag 18 maj 2011

Quizmåndag

Efter jobbet på måndagen skyndade jag mig hem och vilade en stund och sen satte jag igång att göra en vegetarisk pastasås. Tanken var att jag skulle hämta systerdottern L på stationen när hon kom hem från skolan och så skulle vi äta och sen åka på quiz. När jag gjort såsen hörde hon av sig med sms och sa att hon blev sen. Jag hoppade in i duschen och åkte sedan iväg för att hämta henne. Vi kom inte hem till mig förrän vid 18.45 och skulle vara tvungna att åka senast 19.15, att koka pasta, värma sås och hinna sminka sig och dessutom äta på den tiden var uteslutet. Alltså pytsade L såsen i plastbrukar och ställd dem i kylen och medan jag snyggade till mig satte hon sig och pluggade matte i soffan och blev genast ockuperad av båda djuren. Vad gillar ni Turres stil, allt för att komma så nära som möjligt till favoriten L.
Eftersom jag är helt pank efter min resa lovade L att bjuda på mat på Tudor, vi delar ju ändå alltid på en portion och det brukar vara jag som betalar, dessutom var det ju hon som var sen. Det här var första gången som L skulle spela med mitt lag, hon har bara varit med och spelat med mitt extralag. Det var kul att se alla igen, jag har saknat dem. Dessutom verkade de ha saknat mig och de har inte kommit placerade en enda gång när jag varit borta. Varken jag eller de har trott att jag bidrar med något annat än mitt utomordentliga sällskap, men tydligen bidrar jag med något till, för häpp, vi vann! De har däremot vunnit 3 bonuspriser medan jag varit borta och jag tror inte vårt lag vunnit ett enda på mer än ett år innan dess.
Vi blev också glatt överraskade av E som var med i vårt lag tidigare men har varit från Stockholm i nästan 1-2 år? Hon och hennes sambo var där och det var jättekul att se henne! Tyvärr hade vi inte plats för dem i vårt lag så de spelade ensamma och med tanke på att de var bara två så lyckades de väldigt bra, troligtvis bättre än vissa av de större lagen.
L gillade mitt lag, båda lagen jag spelar med är supergulliga, men dynamiken är väldigt olika. Mitt lag är fruktansvärt omoget, vi brottas, kittlas, drar grova skämt och ritar på varandra. Det andra laget är lite mildare... Quiz master var ledig och hade två vikarier och de gjorde bra ifrån sig men det var lite svårt att höra vad de sa ibland, de är inte lika högljudda som quiz master.
Jag sprang på D också som var väldigt deppig eftersom vår gemensamma vän, hennes bästa vän gått bort en vecka tidigare. Vi satte oss avsides och pratade en stund och jag tror att vi båda kände oss lite bättre efteråt.
När jag kom hem vid 23.30 ungefär visade det sig att jag glömt att låsa ytterdörren... som tur var hade jag larmat så det kändes ganska tryggt ändå att gå in. Dessutom fick Turre gå först och han skulle märka direkt om det var någon där. L måste ha dåligt inflytande på mig eller i alla fall så är hon distraherande. Jag avslutade kvällen med edamame och The Mentalist.

Inga kommentarer: