onsdag 25 maj 2011

Mitt hus, bikupan

På förmiddagen fick jag äntligen en massa gjort på jobbet så på eftermiddagen åkte jag iväg för att handla en del saker vi behöver för olika nödpackar och sånt. De har slutat förvånas när jag kommer in till det lokala apoteket och köper 20 nässpray, 200 tamponger, 5 stora askar Rennie och 30 hudsalvor... När jag ändå var där köpte jag äntligen fästingmedel till både Turre och Judas. Turre får ett halsband eftersom det är mindre kladdigt och håller längre, Judas tar ju av sig ett halsband på mindre än en halvtimme så det blir för dyrt, han får Frontline, det vill säga droppar i nacken.
Jag var in på järnhandeln och letade andra delar till nödsatser vi håller på med men de hade inte det vi behöver, det blir att leta vidare en annan dag. Sen handlade jag lampor till spottarna i korridoren på jobbet också. Sen åkte jag och handlade en tvättmaskin, min bara läcker, både vatten och tvättmedel. Jobbärenden tar alltid längre tid än vad man tror att de ska, jag kom hem rätt sent. Jag handlade också tvättmedel och mjukmedel i stora lass, jag gillar inte att handla sånt så jag köper stora paket så att jag slipper göra det så ofta. Jag köpte också en pappersdispenser och papper till den men eftersom den ska skruvas upp så tar det nog några dagar innan det blir av, jag måste gräva fram borrmaskinen.
Jag hann bara innanför dörren så fick jag min underliga trötthet över mig, jag blev så trött och matt att jag vinglande tog mig in i sovrummet och kollapsade på sängen. Sen sov jag i 1½ timme och hade verkligen problem att vakna, men sen kände jag mig bättre. Jag tog mig en promenad i trädgården och de där brysselkålsplantorna som var lite ledsna innan jag planterade om dem i söndags mår nu utmärkt!


Dessutom har många av lökarna jag satte börjat komma upp, jag kan inte låta bli att gå och kika hela tiden, det går så fort! Det händer nåt varje dag.

Inne har de flesta sådda fröna börjat gro, bara chilin dröjer lite men det är helt normalt. Störst är squashgroddarna, men även tomat och aubergine har kommit upp. De andra kikar lite lätt genom jordskorpan, man kan bara ana att de är där.
Inne på golvet hittade jag ännu en död pollensamlare, de tycks gilla mitt hus och det blir deras död. Hittills har jag hittat 3 döda humlor, 2 döda getingar och 2 levande och 1 dött bi, detta på bara ett par veckor. Vad ska de in till mig och dö för? Är det kattluckan de kommer in igenom?


Jag hade handlat sushi till middag och fick syn på det nyaste tillskottet på området vid Väsby station. Med tanke på att både fönster och mönster och det röda teglet fanns på byggnaden som stod där innan de rev den så undrar man ju om det inte hade varit mer kostnadseffektivt att låta den gamla stå kvar? Dessutom är det lite väl retro för min smak.


På kvällen diskade jag bara och sen tittade jag klart på de sista avsnitten av Coupling och började sedan om på Bones.

Inga kommentarer: