onsdag 18 maj 2011

Som man lägger bädden får den ligga

Idag skulle min älskade häst ha fyllt 31 år men så blev det inte...



Jag satte igång med projekt tomtstädning på lördagen. Jag rensade och krattade ur rabatter och gruskanter på tomten och sen satte jag med bävan ingång att rensa omkring vinbärsbuskarna. Förr förra sommaren grävde jag up där och rensade bort allt ogräs och sen lade jag markduk runt och över det lade jag täckbark. Men förr sommaren orkade jag inte göra något alls åt tomten och nu var det fullt med ogräs igen. Jag tog ett grepp om en stor tuva med ogräs och började dra och döm om min förvåning när allt bara följde med helt snällt! Det kanske inte var så tokigt med markväv och täckbark. Det slår visserligen rot av frön som kommer ovanifrån, men de sittar inte djupt ned i jorden, bara i barken ovanpå och lossnar jättelätt. Oj vad fint det blev och med minimal ansträngning. Sen rensade jag sålådorna och det var inte heller särskilt besvärligt även om allt detta förstås tog en hel del tid.
Sen gick jag in och tvättade ett par maskiner tvätt och hängde upp den och sen gjorde jag mig iordning för kvällen. Vår kompis som flyttat ut från byn hade kommit hem för att se melodifestivalen med oss. Vi är inte särskilt intresserade av den men hon är, vi är däremot intresserade av att umgås med henne, vi saknar henne mycket. Vi började med middag på Tiger som serverar väldigt fräsch thaimat. De är trevliga och maten är som sagt väldigt bra, grönsakerna är krispiga och smaken god. Jag beställde min mat utan paprika och fick en portion med paprika ändå. Inte en protest när jag påpekade att det var paprika i, vi fick behålla maten, vi fick den till och med i låda att ta hem och jag fick ny mat inom några minuter. Fin service alltså. Sen satt vi på en av barerna och tittade på Melodifestivalen. Jag har inte sett en enda uttagning eller nåt och var lite förvånad över hur pass hög kvalité de flesta låtar höll. På den tiden jag tittade var allt skit och den minst dåliga vann i bästa fall.
Vi avslutade med en liten avstickare till Magget men ledsnade rätt kvickt och åkte hem. Men det hade varit en bra kväll i gott sällskap!

Inga kommentarer: