måndag 9 maj 2011

80-tal någon?

Vilken lycka med en hel söndag hemma! Ibland kan det faktiskt vara rätt skönt att få grejer gjorda. Jag vaknade relativt tidigt även på söndagen och tog itu med att städa verandan efter vintern och under tiden gick tvättmaskinen varm.
Det var inte så tokigt med en riktig hemmafrukost heller, hembakat, rostat bröd med bregott, skinka, lök och till det min älskade frappé. Jag tog också itu med hängmattan jag köpte i höstas, här skulle det gungas minsann. Det var lite klurigt att reda ut vad de 4 extra pinnarna var till för eftersom det inte fanns varken bild eller beskrivning, men slutligen fick jag ihop mattan, hängde upp den och provlåg den. Aj!! Helvetet ramlade i backen! Kan ni tro, den här rediga, fina, robusta mattan med lika robust ställning, hade jätteklena metallringar till upphängningen. De blev som nollor och sen hade den ena gått av...

Jag måste erkänna att jag blev lite sur. Men nu var det ju inte mycket jag kunde göra åt detta just nu, det fick vänta.

Framåt eftermiddagen dök Ju upp och vi uppdaterade varandra om våra resor och annat som hänt under tiden vi inte har hörts. Vi satt i solen och hade det riktigt bra med en varsin frappé. H ringde, hon och dottern kanske skulle ha kommit förbi med den nya valpen men vi kom överrens om att det passade bättre kommande tisdag. Istället fick jag och Ju ett ryck eftersom vi pratade om en kappa jag fått av henne för 5-6 år sedan och inte kunde ha då. Jag har alltid älskat den kappan och lade undan den till smalare dagar. Alltså tog vi itu med vindsröjning. På min vind visade det sig finnas 3 ikeakassar och 2-3 stora papperskassar med kläder som jag fått från mamma och Ju. Vi började gå igenom dem och tog det vi ville ha och lade resten till Myrorna elle loppis och några tröjor till syrran och ett par plagg som vi kastade. Men inte hittade vi kappan inte... Sen kom vi på precis samtidigt att vi nog sett den då vi röjde garderoben i gästrummet. Jodå, den hängde längst fram där. Fördelen var ju att jag äntligen tagit itu med kassarna på vinden. Jag gillar inte när det ligger grejer jag inte vill ha i förråd och på vinden. Vi hittade en del kläder det var ordentlig 80-talsvarning på, eller vad säger ni?
Sen gjorde jag nudelsoppa åt oss till middag men fick inte i mig något alls nästan och sen åkte Ju hem och jag fortsatte med tvätten en stund eftersom jag nu var tvungen att tvätta allt jag skulle behålla av kläderna.







1 kommentar:

JCMAS sa...

Icke att förglömma att du kunde ha kappan nu!!!! Det är alltså smalare tider.

:)