måndag 9 maj 2011

Grönsaker och kameror


På natten till lördagen vaknade jag av att det var oerhört hett i mitt rum och jag hade ju lagt märke till att de andra inte använde varken AC eller fläkt och jag hade alltså bestämt mig för att försöka med fläkt snarare än AC då. Men mitt i natten fick jag ge upp och gå upp pch sätta igång ACn. Sen sov jag gott och var nästan kall, men fjärkontrollen fungerade inte på ACn så det gick inte att ställa in den.


Jag gick upp vid 8 på morgonen eftersom jag vet att H är morgonpigg, det har väl med åldern att göra... Vi tog en buss ned till Tampines station och gick in på en av H's favoritrestauranger, där beställde han congee med ägg till frukost åt oss. Det är som en risgrynsgröt med buljongbas och i den är det bitar av kyckling och sen strör de lite friterad lök över och knäcker ned ett ägg. Jag kan inte säga att det smakade dåligt alls, men efter en stund blev jag illamående, det var nog lite för "starkt" för min mage så tidigt på morgonen.


Därifrån gick vi vidare till Starbucks för att se om vi kunde hitta de där stora citymuggarna som jag köper åt mig och syrran när jag reser till ett nytt ställe. Det hade de inte, men jag tog en liten muffin och en sojalatte och sen gick vi vidare till en nagelsalong vi varit förbi tidigare. M hade tipsat om den när jag sagt att jag ville göra manikyr och pedikyr i Singapore och när vi gick förbi första gången hade den inte öppnat ännu. Nu var det öppet och jag fick ett pris på $ 50 för både och och det motsvarar 250:- så det var ju taget. Jag satt och hade det bra där och fick fina och mjuka fötter och händer med illrosa naglar. Det var jag som valde färgen men mest för att hon sa att man inte kan ha ljust nagellack på tånaglarna, varför man inte kan ha det har jag ingen aning om... Under tiden var H iväg och mötte upp en kompis som han kom tillbaka med efter en stund och när jag var klar och vi hade presenterats så gick hon hemåt. Vi åkte tillbaka till lägenheten för att lämna lite grejer men det visade sig vara ett missförstånd mig och H emellan. Han trodde att jag hade grejer att lämna i lägenheten men det var bara kassen med mina gympaskor och dem ville han att jag hade på mig. Alltså tog vi bussen "hem" i onödan och gick bara på toa och sedan tog vi bussen ned till stationen igen. Där bytte vi buss till en som skulle ta oss ned till stan. Vi hoppade av bussen i Little India och där åt vi lunch, knallröda, stekta nudlar som var lite starka. Vi delade på en portion eftersom jag inte kan äta så mycket, till maten drack vi återigen Teh Tarik. Sen promenerade vi vidare till China Town och tittade runt lite där. Jag handlade ett mjukis "merlion" till mamma, merlion är en blandning mellan ett lejon och en sjöjungfru kan man väl säga och det är symbolen för Singapore. Jag köpte också lite "ät"pinnar, men de var nog mer tänkt som hårpinnar tror jag, dessutom köpte jag en "hårkam" som var väldigt speciell men svårt att förklara. De har så fina grönsaker överallt att jag önskar att det fanns lika fina hemma och lika stort urval.
Jag hittade en fotobutik som jag gick in i för att kolla sortiment och priser och hamnade i samspråk med en kille där som verkade älska kameror. Han sa till mig att det inte fanns någon orsak för mig att köpa ett nytt kamerahus medan mitt fortfarande fungerade och sen ojade han sig över mina fina objektiv och undrade hur jag kommit över det stora. Det är tydligen bättre än vad det borde vara och han förmanade mig att aldrig sälja det utan behålla det för mig själv. Sen rengjorde han båda objektiven omsorgsfullt trots att han bara kunde använda en av sina armar. Han kunde helt enkelt inte stå ut med att se hur skitiga de var... Så när han sa att jag borde skaffa mig ett macro och vidvinkelobjektiv och visade mig ett kombinationsobjektiv för detta som skulle vara bra, ja då litade jag på honom och det slutade med att jag köpte det trots att det blev mycket pengar. Dessutom köpte jag glasskydd för linsen på båda objektiven.


Vid det här laget började H bli stressad, vi skulle vara hos släkten för middag klockan 19, klockan var nu strax över 18... Det slutade med att vi dök upp en timme försent till middag och de andra hade redan ätit. Men det var inga sura miner och vi satt kvar ett par timmar och umgicks framför tvn innan vi promenerade hemåt.
M's mamma kan inte engelska men det spelade ingen roll, hon gjorde väldigt klart för mig att jag var välkommen med leenden och gester.


På vägen tillbaka handlade vi en macka och red bull åt mig eftersom vi skulle ta bussen till Malacca, Malaysia tidigt nästa morgon. Sen packade jag lite grejer i min kameraryggsäck och sen somnade jag på stört.

Inga kommentarer: