söndag 22 maj 2011

Social överdos

På lördagen vaknade jag sådär udda tidigt med tanke på att jag ju inte sovit så länge vid den tiden, jag åt frukost och åkte sen till mamma och pappa för att hämta Turre som sovit där. Då visade det sig att jag och mamma hade samma plan för dagen, att åka till Plantagen. Jag skulle titta efter rosor och köpa jord, mamma ville ha tag i grönsaksplantor. Vi fixade det vi skulle på Plantagen och då kom jag återigen ihåg att blommarknaden utanför Väsby Centrum är så mycket bättre än Plantagen. Bättre priser, bättre kvalité, trevligare personal. Alltså åkte vi dit och de tar ju bara kontanter så jag plockade ihop det jag skulle ha och kollade vad det skulle kosta och sen gick jag till närmaste bankomat, men den var stängd så jag fick gå runt halva Väsby Centrum och sen stå i en lång kö, sen kunde jag gå tillbaka och köpa blommorna. Men vilka blommor sedan! De var värda allt besvär, jättefina var de och relativt billiga, men det blev i alla fall blommor för 1000:-... Sen åkte vi till Ica och handlade mjölk, dricka och grönsaker.
När jag kommit hem och packat ur bilen gick jag en bit ut på gräsmattan, jag minns inte varför men jag höll på att trampa på en liten, liten fågelunge och hade den inte hoppat framåt hade jag nog gjort det. Jag vet inte om den klarade sig, jag tog upp den för att placera den i säkerhet för katten, men hittade inget säkert ställe och var tvungen att sätta ned honom på marken igen. Medan hela familjen Fågel flög som stridsflyg runt öronen på mig med öronbedövande skrikande. Jag borde ju inte ha lyft upp den, men ibland är man ju extra korkad.
Sen lade jag mig och vilade en stund, jag kände mig så trött att jag kände mig sjuk, jag har ingen aning om varför. Sen blev jag väckt 10 minuter efter att jag somnat av systersonen som jag lovat att gå på bio med på kvällen. Sen vilade jag nån halvtimme till och gick sen upp och köpte biljetter till bion. Det var dags för Pirates of the Carribean 4, vi såg fram emot det. Jag hade valt 3D eftersom jag trodde att det var det som S ville ha, men han hade föredragit 2D och det hade jag också, men gjort är gjort. Jag köpte en popcorn meny med samlarmugg, på den satt det en liten Jack Sparrow... S tog en vanlig meny, men den var så stor att jag ville ha den mindre. Filmen kändes lite lång faktiskt, vi ville älska den men den var inte så himla bra faktiskt. Jack Sparrow är till exempel inte lika flummig som vanligt och dessutom saknar jag både Orlando Bloom och Keira Knightley och alla piraterna man är van att se. De enda som är med är Jack Sparrow, Gibbs och Barbossa.




När jag kom hem efter att ha lämnat av S var klockan 23.30 och jag körde ned till Ullis Kök och Bar och mötte upp med T och J. Vi gick sen vidare till Magget och jag träffade en gammal klasskamrat som jag pratade med lite och en kille jag lärt känna lite på krogen. Jag raljerade med att folket omkring oss inte var så smarta, intelligensen räckte knappt till att stå upprätt utan att dregla sa jag kaxigt. Då svarade han: -Det har jag också svårt med, i alla fall när du är här. Det var ju lite gulligt faktiskt, men sen ville jag hem, jag tog med mig T och lämnade av honom hemma men inte förrän vi varit till Statoil och köpt snus till honom, då kom han ut med en ros till mig för att jag var snäll och skjutsade och så hade han en bukett till sambon L också. På det hela en lyckad dag alltså.

1 kommentar:

Eva in Athens, Greece sa...

Fint med alla nya blommor!