onsdag 1 december 2010

Bilbekymmer, rastaflätor och IKEA

När jag skulle till jobbet på tisdagen ville inte bilen starta, den bara drog runt startmotorn segt som sjutton, men slutligen startade den i alla fall och då gick den nog inte på alla cylindrar. När jag kört en bit var det som om inget hade hänt. Tur att batteriet verkar vara i ordning annars hade det nog gått sämre.
Jobbet gick som det skulle, jag fick besök av min systerson som gjort låtsas rastaflätor av ull som de flätat in i håret på honom, det såg rätt bra ut faktiskt. När jag sen skulle åka från jobbet skulle jag åka och möta A nere i Väsby för vi hade bestämt att åka till IKEA. Men se nu hade bilen helt klart ledsnat och det tog så lång tid att starta den att jag inte trodde att det skulle gå. Antingen för att den bara inte ville, eller för att batteriet skulle bli urdraget innan jag fick fart på den.
Men se batteriet klarade pärsen och jag kom iväg en stund senare och mötte upp A, sen körde vi vidare i min bil. Vi har inte pratat på ett bra tag så det behövdes en del uppdateringar om vad som hänt sedan sist. Hon har till exempel sålt sitt hus och fått tag i en hyresrätt... hoppsan.
Min tanke med att åka till IKEA var att få tag i en ny ram till tavlan som gick sönder i torsdags och sen en ram till originalet jag köpte i söndags. Originalet har en udda form så jag ringde M och frågade hur jag skulle göra, skulle jag ha en mindre ram där passepartouten passar bilden eller skulle jag köpa en lite större ram och han får göra en passande passepartout till den?
Han röstade för det andra förslaget, precis som jag tycker han att det blir snyggare med en lite för stor än en lite för liten passepartout.
Jag köpte också en ny rullgardin till ytterdörren för jag har drällt kaffe på den jag har, den förra drällde J hårfärg på, så nu är det den tredje jag köper. Den här tänkte jag försöka montera på dörren istället för listen ovanför, då kanske jag slipper få skäll av familjen och vännerna varje gång de fastnar i den på väg ut eller in.
Jag vet inte om jag någonsin handlat så lite på IKEA någon gång, men jag betalade ju för julbord också (79:- för Family-medlemmar) eftersom vi båda var hungriga och tyckte att det såg rätt fräscht ut. Maten var riktigt bra även om det inte var i gourmetklass kanske, urvalet var ganska litet men täckte ändå de viktiga delarna av julbordet för de flesta och som sagt rätt så vällagat, det dög definitivt som middag!
Vi åkte hemåt och jag lämnade av A vid hennes bil, sen åkte jag till ICA för att handla inför helgen. Jag har bjudit in mina kollegor på glöggfika på fredag och nu hoppas jag innerligt att de kommer för jag har handlat en massa som jag inte har någon nytta av annt än om de kommer.
Skinka finns tydligen i en massa olika prisklasser och det kan vara svårt att avgöra vilken som är vilken, jag rotade ett bra tag medan jag snackade lite med en förbipasserande bekant och bestämde mig sedan för den billigaste, den visade sig ändå kosta över 200:- eftersom den var så pass stor. Senap glömde jag handla så det blir jag nog tvungen att göra. Ändå handlade jag för runt 1200:-, detta trots att jag använde min 10% rabatt som jag får vid ett tillfälle fram till 5/12.
Sen behöver jag skålla mandlar, baka saffransskorpor, kanske baka lussebullar om jag orkar och baka bröd, resten får nog bli överkurs om jag orkar.
De blir nog nöjda med glögg och skinkmacka, de är rätt avslappnade.
Det bar emot att packa upp varorna när jag kom hem, det är dags att städa i skåpen så att det inte blir så besvärligt varje gång. Jag diskade när jag ändå hade satt igång och plocka in grejer och så satte jag igång att elda i kaminen. Visserligen kom jag hem först vid 21 eller nåt, men sen eldade jag resten av kvällen och en del av natten, ändå kom jag inte upp i mer än c:a 18 grader vid något tillfälle och när elden brunnit ut känner man genast hur temperaturen börjar sjunka. Det var visserligen bara 10.8 grader inne när jag kom hem, faktiskt precis samma siffra som det var minus ute just då...

Inga kommentarer: