onsdag 15 december 2010

Spring i affärer

Jag var tvungen att åka från jobbet runt 14.30 för att gör några ärenden, jag skulle till Bauhaus för jobbets räkning och tänkte att jag kunde smita in på Media Markt och få tillbaka mina pengar när jag ändå var där. Det gick fortare än jag vågat hoppas, jag var in och ut från Media Markt på mindre än 5 minuter! Visserligen mest för att jag var så gott som ensam där inne...

Sen åkte jag till Bauhaus och där hade de riktiga problem mitt i julruschen, alla deras kassor hade hängt sig. Jag stod och väntade ett tag på att de skulle få till det, men gick sen in och letade efter en gran åt mig själv under tiden jag väntade. Det stod överallt att granarna kostade 199:- och att man fick tillbaka 100:- efter jul. Jättebra tänkte jag, en billig gran och dessutom återbäring! Men som vanligt med lockpriser så fanns ju de där billiga granarna inte att finna någonstans. De granar som var lutade mot skylten visade sig kosta 399:-, inte 199:-. Men när jag insåg att det faktiskt var så stod jag redan vid kassan och hade släpat denna förvånadsvärt tunga gran rätt långt, så som den lättlurade kund jag är pungade jag ut med 399:- och gick surt därifrån. Jag tror det är den absolut minsta gran jag någonsin har köpt, men den var tät nedtill i alla fall. Jag köpte en julstjärna (blomma) och två flaskor tändvätska och spolarvätska eftersom den kostade 39:- för 4 liter.
De andra ärendena hann jag inte med eftersom Bauhaus tog så lång tid, så jag åkte hemåt och vilade en stund.
Klockan 18.30 stannade jag utanför syrrans hus för att hämta upp henne, tanken var att vi skulle åka till Stinsen köpcentrum för att gå på Klubbkväll hos Make Up Store. Först tittade vi lite inne på OnOff och sen gick vi till klubbkvällen. Där presenterade de de nya produkterna och sen ger de 20% på allt i butiken. Jag fick hjälp att välja ut en foundation och tjejen lyckades hitta en som var helt perfekt för mig. Jag och syrran var väldigt förvånade över att jag är flera nyanser mörkare än hon däremot. Jag har i alla fall alltid tyckt att hon är den "olivfärgade" av oss och därmed mindre blek. Kanske har mina utlandsresor gett mig en mörkare grundfärg? Jag köpte en guldpenna och en jättefin ljus skugga som hette Mercury tror jag och sen en "mixing fluid" som ska vara bra att använda med bland annat glitter så att man får det att fästa.
Efter Make Up Store gick vi till Kicks och där köpte jag lösögonfransar mest på skoj. Syrran tyckte att jag skulle ha dessa och glittret på nyår, det är bara det att just nu ser det ut som om det blir jag och Quiz-L på tu man hand hos mig. Vi har sagt att om det blir så ska vi ha en riktig lyxig och romantisk nyårssupé och dricka champagne... Men lösögonfransar är kanske lite "over the top"?
Jag köpte en ny nagel"buffrare" och en back-up mascara också och lim till lösögonfransarna. Sen när vi åkte hem följde jag med syrran in och hon gav mig små burkar med tre olika sorters glitter i så att jag inte behövde köpa glitter för 135:- burken.
Vi gick in på Apoteket och köpte grejer till jobbet, en av de saker jag inte hann på eftermiddagen och sen gick vi in på Citygross och köpte kattmat, mjölk och så äntligen hittade jag Colmans senap som jag letat efter så länge. Nästan alla butiker har burken med senapspulver, men väldigt få har den färdiga senapen. Om ni gillar senap så rekommenderar jag den här att ha på julskinksmackan. Den är stark och lite pepparrotsaktig, det är bara det att jag inte gillar pepparrot men jag gillar den här senapen.
När jag kom hem städade jag undan lite och diskade och plockade in varorna medan jag tittade på mina nya fina saker. Sen betalade jag räkningar och räknade igenom lite, ruskans vilken tung månad det här blir. Mycket shopping både till sig själv och andra...
När allt detta var klart gjorde jag lite soppa till middag, det gick fort och det kändes bra att använda lite grejer från skafferiet istället för att köpa nytt.
.
Novas 5 minuterssoppa
Kycklingbuljongtärningar
Vatten
Färsk Ingefära skuren i bitar
Konserverade champinjoner
Tunna Nudlar
Något grönt, tex. grön sparris
Jag bara slängde i allt och kokade det en stund.

Inga kommentarer: