fredag 31 december 2010

Ensam har kul ibland

På torsdagen när jag kom till jobbet var jag nära att vända, min bil stod ju där, det måste innebär att jag redan är där och då kunde jag ju vända hem igen? Det blev ännu en ganska stressig dag, men nu visste jag att jag skulle hinna det som det var mest bråttom med.
När jag åkte hem efter jobbet såg jag att de plogat ängen som ligger precis vid sidan av vår väg, vad kan det vara för nytta med det? Tänker de bygga där mitt i vintern?

På eftermiddagen sov jag middag, de sista veckorna före jul hade helt tagit ut mig. Vid 18.30 åkte jag in mot stan och Maximteatern för att se A Christmas Carol helt ensam. Eller ja, det var helt fullsatt i salongen, men jag åkte dit ensam. När jag dagen innan försökt köpa biljetter letade jag efter 2 biljetter, i värsta fall med spridda platser, men det visade sig bara finnas en endaste en kvar och jag bestämde mig för att åka ändå. Biljettpriset var överkomligt, 375:- ändå var det en helt brittisk ensemble och jag kan inte låta bli att undra hur det känns att vara borta från familjen över både jul och nyår, de började spela den 20:e och slutar inte förrän 13:dagen eller nåt sånt. Det var i alla fall helt klart värt det! Skådespelarna var bra, regin var utmärkt och effekterna var så bra att jag undrar om det inte var lite läskigt för de mindre barnen som fanns i publiken. Jag satt allra längst bak mot nödutgången, eller i alla fall näst längt bak, det fanns en rad bakom mig, men jag satt också längst ut på raden. Jag upptäckte att folk nog är väldigt bortskämda med att sitta i soffan hemma framför TV:n, för de verkar inte kunna uppföra sig i en teatersalong. Det viskades och prasslades och det var flera som både kom och gick under föreställningen och eftersom jag satt vid utgången så stördes jag av varenda en, dessutom somnade mannen bredvid mig nästan omgående och trots att han inte lät något så var det ganska distraherande.
Men som sagt, pjäsen var alldeles utmärkt!
Jag kom hem i rimlig tid, klockan var nog 21.30 ungefär och i huset var det riktigt kallt! Jag satte jag igång med den sista städningen och så rörde jag ihop lite julgodis av mörk choklad, torkade blåbär och mini marshmallows. Jag bakade också ännu en omgång saffransskorpor, de jag bakat tidigare var nästan helt slut.




Inga kommentarer: