torsdag 9 december 2010

En riktig kalasdag

Oj vilken stressig men kul torsdag det blev. Det var en massa att göra på jobbet och dessutom skulle jag och favoritkollegan A på 80-års kalas. Det var vår gamla kollage K som fyllde 80 och vi skulle handla en present till henne från de gamla kollegorna och företaget så vi åkte ned till Väsby Centrum. I centrum finns inte längre några presentbutiker alls så den kristallskål som vi funderat på att köpa fanns som närmast i grannkommunen och dit hade vi inte tid att åka.
Alltså åkte vi ned till Väsby Centrum utan någon direkt plan men när vi bestämde oss för att gå till Apoteket för att köpa lite grejer till lagret så gick vi förbi Järniabutiken och gick in där. Vi hittade en kul designad shoppingvagn, oftast kallad en "Dra-Maten-vagn", vår mormor kallade den helt simpelt för "firmabilen". När man frågade henne om hon behövde skjuts till affären eller nåt så svarade hon ibland: -Nej, jag tar firmabilen.
Min mormor hade humor hon, en riktig krutgumma med ett hjärta av guld. Ibland när någon säger att jag påminner dem hon henne så blir jag så stolt att jag kunde spricka, det är någon som jag verkligen vill brås på. Mormor och jag hade ett väldigt starkt band, hon sa ibland att jag var väldigt lik henne och då blev jag helt varm inombords. Jag hjälpte henne att baka och greja när hon blev för gammal för att knåda degen och då fingrarna och händerna blev för stela och ömma.
Jag får nog tillägna henne ett helt eget inlägg snart.
Vi bestämde oss i alla fall efter ett tag för att köpa shoppingvagnen och sen kom vi fram till att den fick vara basen i ett 80-års kit. Vi köpte också ett par skobroddar på Järnia och i det paketet fick man även ett par handvärmare. Sen gick vi in på Systembolaget och köpte en flaska av ett vin hon gillar och två flaskor glögg. Efter att ha köpt en fin bukett på Interflora åkte vi sen hem till vår pensionär. Hon blev jätteglad för sitt kit. Hennes shoppingvagn hade tappat hjulet, broddarna hon har ramlar bara av skorna hela tiden och vin har hon inte råd att köpa som pensionär. Sen bjöds vi på hembakade bullar, kakor och tårta och så öppnade hon chokladglöggen så vi alla kunde smaka lite på den. Ett par andra vänner dök förbi på en fika också medan vi var där, men sen började kl0ckan bli mycket så vi åkte tillbaka till jobbet för att försöka hinna få nåt gjort. Sen blev det jättestressigt att få klart en del saker eftersom jag dessutom behövde gå lite tidigare från jobbet. Jag åkte in till stan tidigare för att åka till M's jobb, han skulle hjälpa mig att göra en ny passpartout till julklappen jag berätta om och han hjälpte mig med det och ramade till och med in den åt mig och såg till att det inte fanns minsta dammkorn innanför glaset som han dessutom putsat rent. Jag fick också med mig de två originalen som jag köpte av honom under Alvaro Tapias utställning, så nu kan ni få se dem. Den första är ju väldigt fin och den andra är äckligt motbjudande, men jag gillar dem båda två väldigt mycket. Den läskiga är publicerad i "Monsterboken" 2001 tror jag det var. Den andra är eventuellt publicerad i Trudvangs Hjältar. http://www.riotminds.se/produkter/trudvangbox/
Sen åkte jag till den sista grekiskalektionen för terminen. Det är en trevlig grupp och det känns som om vi lärt oss en hel massa, men det är skönt med lite ledigt nu. Läxstress är något jag trodde jag skulle slippa resten av livet när jag gått ut gymnasiet och bestämt mig för att inte plugga vidare... Dessutom är trafiken in till stan på eftermiddagen det som är jobbigast med att plugga grekiska. På grekiskan åt vi tillsammans, alla hade tagit med sig nån grekisk rätt eller tillbehör så det blev Meze till middag. Kanske inte sådär jättesmart att äta en massa vitlök precis innan man ska till nästa kalas. Medan vi åt pratade vi lite grekiska och också lite svenska faktiskt. Vi bestämde oss för att leta upp varandra på Facebook eftersom alla utom läraren finns där. Sen bearbetade vi henne för att få henne att gå med också. Strax efter 19 började ett glatt men trött gäng att packa ihop sina matlådor och grejer och städa undan. De flesta dröjde sig kvar en stund och jag snackade lite med E och sen när han gick kom L och J och vi stod och snackade en stund utanför tills vi blev kalla och gick åt varsitt håll allihopa.
Jag hade lämnat Turre till mamma eftersom jag skulle åka runt så pass hela eftermiddagen och kvällen så jag slapp dåligt samvete när jag åkte till The Dubliner och en fest jag blivit inbjuden till av C, den Irländska tjejen jag träffade lördagen innan. De hade bjudit in sin stora kund och det var fri bar, så jag drack 3 cola och snackade skit med C, hennes kollegor och ett par av hennes kunder. Jag pratade inte med så många men jag hade trevligt.
När jag hämtat Turre och gick in genom dörren hemma var klockan 0.05 och jag som inte kommit hem från jobbet förrän då. Gissa om jag var trött.

1 kommentar:

Hästis sa...

Awesome! Den groteska bilden är en "Helhest", hel som i Underjorden i nordisk mytologi om jag minns rätt. Den ska vara baserad på riktig nordisk mytologi har jag för mig (kanske med samma namn?). Jag har också köpt 2 av Alvaros bilder och är ett stort fan av både honom och Drakar och Demoner 6 :)