måndag 6 december 2010

Men tänk vad man kan hinna på en ynka lördag















Jag gick inte upp förrän vid strax före 12 på lördagen vilket gjorde att jag äntligen fick ordentligt med sömn, nästan 12 timmar. Dessutom sov jag riktigt tungt och bra ända till 8 eller 9 någonting, jag sov faktiskt som en stock. När jag sen gick upp insåg jag att det var oerhört vackert ute, snön låg vit och fin och gnistrade i solen som kikade över trädtopparna, ljuset var gyllengult.
Jag åt lite frukost och tog en kopp te, sedan satte jag på mig understället, mjukisbyxor och till och med mössa och gick med kameran om halsen och hunden i hälarna mot närmaste skog innan ljuset skulle försvinna.

Turre var glad och hoppade omkring i snön och letade pinnar som han tyckte att jag skulle slänga till honom istället för att fota. Jag fick en del fina bilder men mina handskar gjorde att jag hela tiden av misstag ställde om kameran så det hann bli lite konstiga bilder emellanåt innan jag fattade att jag återigen ställt om den. Men vi hade mysigt och frös inte heller även om vi blev lite kalla. När vi kom hem satt lussekatten i fönstret och tittade efter oss och vi kom in igen värmde jag lite glögg och tog några pepparkakor till den och det kändes så mysigt och juligt.
Sen satt jag och fixade med lite grejer, chattade med en kompis och planerade middagen i huvudet, allt medan jag tittade på House och spelade spel på datorn. Till slut hade jag laddat upp så pass att jag gick och gjorde en frappe och påbörjade middagen. Jag tog färska lasagneplattor och hyvlade tunna skivor av squash med osthuveln, dem la jag på plattorna och sen rökt skinka och sen lite mozzarella. Jag skar dem i 3 lika stora delar och ställde dem på högkant i en ugnssäker form och sen hällde jag över färdig tomatsås och väntade på att ugnen skulle bli varm. Jag hade ställt den på 200 grader och sen fick det stå därinne mycket längre än vad jag trodde skulle behövas, säkert nästan en timme. Jag hällde i lite vatten i formen vid ett tillfälle, bara ett par matskedar, det såg så torrt ut nämligen.
Men sen såg det helt okey ut även om det kanske inte såg jättesmakligt ut.
Det smakade okey också, men ingen riktig höjdare, jag tyckte nog att jag fått tag i en alltför söt tomatsås som dessutom hade lite fel kryddor för min smak. Dessutom hade det kunnat bli ännu bättre med kokt skinka dessutom i större kvantitet och mer mozzarella.
Men jag kommer troligtvis göra om det någon gång och se om det blir bättre.

Sen satt jag i soffan och "groomade" mig själv lite inför kvällens bravader och kom i duschen alldeles försent och kom därför inte iväg hemifrån förrän strax före 22. Jag lämnade Turre hos mina föräldrar och åkte in till Tudor för att träffa G och hans gamla vän A som han inte sett på mer än 10 år. Jag kom inte in förrän vid 22.20 så vi snackade lite och sen var det dags för Tudor att stänga. A var tvungen att ta bussen hem för att vara säker på att komma hem så hon gick och strax senare gick jag och G mot hans hotell för att hämta hans plånbok. Han tyckte att jag skulle hänga med in eftersom jag aldrig varit på det hotellet tidigare för han bodde på 7:e våningen och utsikten var fantastisk. Bilden är tagen med mobiltelefonen så kvalitén kunde ju ha varit bättre, men man ser stora delar av stan däruppifrån och man ser ända till Globen också. Jag tror hotellet hette Hotell Wellington eller nåt sånt. G själv är höjdrädd så varför han envisas med att bo så högt upp vet jag inte, men han blev nervös bara jag gick mot räcket på balkongen och gjorde en gest att hejda mig. Ett par minuter senare gick vi mot bilen och åkte sen till Dubliner.
Där sprang vi först på A och sen insåg jag att M från Huddinge var där också, den här kvällen skulle nog arta sig väl. Mycket riktigt hade jag en väldigt rolig kväll och träffade dessutom en irländska som jag bytte nummer med, hon var jättetrevlig och känner inte så många i Stockholm så vi tänkte hitta på nåt nån gång. Hon öppnade med att bjuda mig på fest redan på torsdag så det blir nog kul. A och M var fullare än vad jag sett dem förr men eftersom jag är så naiv tog det mig en stund att fatta det och anledningen att jag fattade var att A var på ett underligt, lite tjurigt humör, han som alltid är så glad och uppåt. M var extra retsam mot A och senare insåg jag att han hade lite svårt att gå, men det var i och för sig ganska snömoddigt också. När de irländska tjejerna stack blev jag ensam med M och A och eftersom A var så tjurig roade jag och M oss med att retas med honom. Jag brukar inte retas, men han var extra kul att reta för även när vi inte retades med honom så var han lite tjurig på oss. Till slut tjurade han ihop totalt och åkte hem. Jag kom inte i säng förrän vid 6 på morgonen... men kul hade jag haft.

Inga kommentarer: