tisdag 21 december 2010

Julquiz

På måndagen kändes inte förkylningen lika jävlig som på söndagen och det var tur det eftersom jag verkligen inte hade tid att vara sjuk och dessutom var tvungen att börja dagen med att gräva fram bilen. Nu var jag dessutom tvungen att skotta uppfarten som var full av lös snö i massor. Jag undrar om dessa korta förkylningar beror på ett förbättrat immunförsvar eller på Esberitox tabletterna jag har börjat ta vid förkylningar. Jag tror egentligen inte på att sånt ska hjälpa, men nog verkar det så...

På jobbet var alla stressade med vid gott mod och vid gott humör. Vi sprang kors och tvärs och försökte göra en massa saker samtidigt och så lär det bli resten av veckan också. Sen kom brorsan för att lämna av syrran på jobbet och hade frugan och bebis i bilen och då fick jag komma ut och titta, men jag höll ärmen för munnen medan jag beundrade honom eftersom jag var rädd att smitta honom eller mamman. Han var väldigt söt och väldigt liten och sov djupt.

På eftermiddagen skyndade jag mig hem så att jag skulle få en chans att vila före quizzet och jag somnade rätt snart och drömde underliga drömmar. Sen gick jag upp och hoppade in i duschen trots att jag bara hade 11,5 grader i huset, tur att det är lite varmare i badrummet... Jag gjorde mig iordning och åt lite lasagne till middag och åkte sen mot stan. Turre som ju var så missnöjd med att sitta i buren förra veckan fick nu istället riskera hälsan genom att sitta i bilen i runt -5 grader. Jag satte på honom dubbla täcken och sen petade jag in honom under dunjackan i buren och bäddade runt den, över buren ligger en handduk. jag kan inte låta bli att vara orolig ändå eftersom en liten hund snabbt blir nedkyld.
Att parkera bland snödrivorna i stan var inte det lättaste, men mest orolig var jag trots allt för att jag inte skulle ta mig därifrån. Hela quizzet skulle mer eller mindre vara julrelaterat eftersom det var det sista för säsongen och tanken var att vi skulle ha pluggat på om julen men självklart hade ingen av oss gjort det. P och Quiz-L var båda frånvarande på grund av mycket tidiga jobbstarter på tisdag morgon. Vi hade visserligen trevligt och tyckte att vi var rätt duktiga men det visade sig inte vara sant när vi senare fick resultatet... Vi hade 35 poäng, vinnaren hade 49! Det tror jag dessutom är ett rekord, maxpoängen är 52 poäng och det innebär ju att de antingen hade fel på 3 frågor av 48 eller att de bara hade fel på en 3-poängare. Antingen har de pluggat stenhårt på julen eller så är de inte riktigt så ärliga som det är meningen.
Vi gillar ju att sitta där vi sitter ute vid kapprummet eftersom vi får vara ifred och slipper viska och smussla, men nu på vintern blir det väldigt kallt när folk springer ut och in genom dörren. Värst är i alla fall de som försöker vara artiga och håller upp dörren för de som kommer efter... då blir det extra kallt.
Jag öppnade Turres lilla "kokong" med viss oro när vi var tillbaka hemma och först stack han inte ut näsan och jag blev orolig att han frusit ihjäl, men sen kom näsan trött ut genom hålet jag petat upp i kokongen och när jag kände på honom var han varm och mysig och såg nöjd ut. Vilken lättnad! Jag vet aldrig om jag ska lämna honom hemma i buren och stressa upp honom eller ha honom i bilen så som han vill, men med risk att han fryser till is.

När jag kom hem var det runt 11 grader i huset men jag iddes inte elda, verka ju meningslöst att elda strax före midnatt? Alltså åt jag lite edamame och gick sen och lade mig i sängen med värmemadrassen på och en varm hund mot magen och snart var jag varm och go´ och somnade.

Inga kommentarer: