fredag 3 december 2010

Man får akta sig så man inte bryter håret

Det var ruskans kallt fortfarande på torsdag morgon, troligtvis runt -20. Jag hade inte haft energi att duscha på kvällen innan så det blev att göra det på morgonen. Det är kanske inte sådär väldigt genomtänkt att göra det och sen gå ut i kylen, men jag hade inte mycket val så sen som jag var.
En snabb dusch med tvättning av hår och allt och sen direkt ut i kylan, det var bara att hålla tummarna att bilen skulle starta. Det satt långt inne, men den startade faktiskt, redan då jag satt mig i bilen var håret fruset till is, fort gick det. Sen blev det ju inte bättre på väg till jobbet eftersom det var minusgrader även i bilen. När jag kom in genom dörren på jobbet höll jag upp hårtestarna och visade J och D som var nära dörren och jag tror de blev lite impade faktiskt...
Jag hade tagit med mig en matlåda till jobbet, en som jag hittat i frysen, det gör ju att man spar pengar, men när jag skulle åka från jobbet på eftermiddagen var bilen ännu mer ovillig än tidigare, troligtvis för att den inte fått en lite lunchrunda för att hålla värmen. Min bil är en tysk import och det innebär att det inte finns några rumpvärmare, ingen motorvärmare och ingen termometer bland annat. Men bilen varnar inte heller om någon lampa slutar att fungera, det får man veta av sina medtrafikanter. Jag åkte från jobbet vid 15 ungefär eftersom jag skulle till Solna och handla bland annat Wasa Sandwichar till jobbet. Jag lämnade Turre på jobbet så att pappa kunde ta med honom hem, jag vågade inte lämna honom i bilen under grekiskakursen, det är lite väl kallt nu. Jag handlade och åkte vidare mot stan, det var köer både till Solna och från Solna mot stan men jag hann i alla fall i tid och hann göra ett par uppgifter av läxan jag hade förträngt. Vår grupp är trevlig och nu börjar det skojas lite mer också, en av tjejerna skänkte mig ett suddgummi också, jag glömmer att köpa det varje gång jag åker för att handla. Nästa vecka ska alla ta med sig nån typ av Grekisk mat, det är ju sista gången för terminen då och vi ska träna på att prata mest.
När jag kom hem åt jag lite edamame och städade undan lite, men det var inte så rörigt, men jag torkade toaletten och handfatet bland annat. Jag får besök av mina kollegor för adventsfika imorgon och ville ju ha lite städat. Jag satte "tassar" på stolarna vid matbordet och bakade saffransskorpor. Jag hade någon slags tanke om att göra såna där långa, fina skorpor, såna där lyxiga som de säljer en och en... men istället blev de jäääättelånga och till slut skar jag av dem på mitten för de blev väldigt stora och väldigt få. Efter att jag fixat det ställde jag dem i ugnen för torkning och stängde av ugnen en stund senare och har låtit skorporna stå kvar där över natten. De här skorporna är verkligen jättegoda, de smakar faktiskt väldigt mycket saffran och är söta och goda. De ska egentligen innehålla hela mandlar också, men jag gillar inte nötter och mandlar så jag brukar hoppa över det.

1 kommentar:

Eva in Athens, Greece sa...

Kära nån så kallt ni har det där hemma! Här har vi det ju så varmt, men idag har det blåst något fruktansvärt, kändes som om det satte sig i märgen. Men 20 plus har vi haft som vanligt...

Låter urgott med hemmagjorda skorpor!

Ha en skön söndag!