måndag 6 december 2010

Duktig vovve

På söndagen åkte jag hem till mina föräldrar för att hämta Turre vid 12.30 ungefär. De är lika sena som jag på helger så de satt och åt frukost så jag fick mig en macka och en kopp kaffe och så satt vi och snackade lite skit en stund. Sen åkte jag hem som hastigast bara för att hämta Turres täcke och så, sen åkte jag ned till OK/Q8 och köpte äntligen spolarvätska, det var inte en dag för tidigt kan jag lova. Jag fyllde på den och åkte vidare till kompisen S som skulle fixa mitt hår på sin salong och jag kom precis i tid till klockan 15 som vi bestämt.
Jag lindade in Turre i täcke och bäddade in honom under min gamla dunjacka och så kallt var det inte, det var nästan 0-gradigt. Men sen när jag kom in till S visade det sig att hon var helt ensam i salongen och inte väntade sig någon mer och hon har en kollega som har med hunden på jobbet så hon sa att det var okey om jag tog in honom. Eftersom jag inte litar på att han beter sig som han ska så fick han vara i koppel men han tycktes inte lida av det. Jag lade ned min jacka på golvet en bit ifrån min stol och en stund senare lade han sig där och låg och sov så djupt att han sparkade i sömnen. Ibland kan jag få vara stolt över honom. Han var precis så okomplicerad som man hoppas att hunden ska vara i vissa lägen och han bara "var".
Ungefär 3 timmar senare gick jag och S från salongen och mitt hår var fint igen, blonderat i rötterna och klippt i topparna!

Jag åkte hemåt och på vägen hem ringde jag J och bjöd in henne till middag och Spa-kväll men hon hade just duschat och bytt om till pyjamas så jag hade Spa-kväll själv. Min hy blir så fruktansvärt torr på vintrarna att jag faktiskt blir mycket rynkigare. Ja det är faktiskt sant. Varje vinter får jag panik över alla kråkfötter vid ögonen och varje sommar andas jag lättat ut när de försvinner.
Jag ringde Ju innan jag skulle gå och lägga mig, jag var tvungen att skvallre lite med henne, det var några veckor sedan sist. Medan vi pratade gick jag ut för att ta en cigg och Turre ville inte hänga med ut. När jag kommer ut så sätter jag mig ned och efter en stund kommer två rådjur ut bakom min bil precis. Min bil är 5-7 meter ifrån trappen där jag satt. Den ena tittade på mig men de gick långsamt därifrån, de sprang inte i panik. De såg ut att vara ganska unga, kanske de kid som födde i år eller förra året. Bilden blev ju inte så bra när jag hade svårt att stötta kameran eftersom jag inte kunde röra mig mot en stödpunkt med risk för att skrämma bort dem.
Jag kom i alla fall i säng före midnatt, det var jag rätt nöjd med trots att jag nästan lyckades ta mig i säng före 23.

Inga kommentarer: