söndag 19 december 2010

Grym katt

På söndagmorgonen blev jag väckt abrubt klockan 9 på morgonen. Det var ett jäkla liv i vardagsrummet och jag antog att min mördarkatt var i farten. Alltså lät jag Turre vara kvar i sovrummet medan jag själv skyndade mig ut för att om möjligt rädda livet på en arm stackare, troligtvis fågel. Jodå, inte nog med att katten släpat in en stackars fågel genom kattluckan, han hade sedan tappat taget om den så att den i vild panik flög mot fönsterrutan om och om igen. Det innebar ju i alla fall att han var någorlunda hel, han verkade ju fungera okey i alla fall.
Efter en liten stund lyckades jag få tag i honom mellan blomkrukorna och Judas vet att det är kört när jag har sett hans byten så han satt bara och tittade på mig medan jag fixade med fågeln. Den satt stilla i min hand och höll bara ögonen på mig, det verkade inte vara någon större risk för hjärtinfarkt eller nåt sånt, han verkade förhållandevis lugn. Sen tog jag bara en bild på honom, satte på mig morgonrocken och gick ut på trappen. Så fort jag öppnade handen flög han alldeles rakt och starkt iväg till närmsta träd. Jag tror nog att han klarar sig.

Jag kunde inte somna om så jag gick upp och åt frukost och sen satt jag mest och tog det lugnt resten av dagen medanjag snöt näsan röd och öm. På eftermiddagen ringde Quiz-L och undrade om jag ville hänga med till Engelska kyrkan och sjunga christmas carols och det hade jag väldigt gärna velat, men jag var helt enkelt i för dassigt skick. Dessutom hade ju G försökt övertala mig till att jag skulle vara i form nog på söndagen att möta honom för en juldrink på Tudor men jag hade sagt nej. Jag är faktiskt lite stolt över mig själv att jag lyckades säga nej till två roliga saker för att stanna hemma och sköta om mig själv istället. Kanske var det någon som klarade sig från en julförkylning också tack vare att jag inte var där och smittade den?

På kvällen gjorde jag några korta ryck emellanåt och fick lite gjort trots att jag kände mig riktigt matt och trött. Först dammsög jag och sen skurade jag golvet, sen ställde jag ut julgranen i vardagsrummet, den hade stått på tining i det iskalla gästrummet under natten. Senare på kvällen gjorde jag köttfärssås och spagetti på grejer jag hade i frysen och kylskåpet, det gör mig också lite stolt att jag äntligen tar tag i att göra mat av det jag har hemma istället för att köpa nytt. Sen när jag ätit och gjort matlådor av resterna hade jag köttfärssås över. Då använde jag lasagneplattorna som låg i kylen och så vispade jag ihop en beshamelsås och så gjorde jag en lasagne. Det har jag aldrig gjort själv tidigare tror jag och den blev faktiskt jättbra! Och som sagt så hade jag tömt ännu mer från skafferi och kylskåp.

Senare klädde jag granen medan jag drack lite glögg och den lilla granen ser inte så liten ut längre faktiskt.

Inga kommentarer: