söndag 19 december 2010

Jag gillar traditionellt

Förkylningen som knackat lite lätt på dörren under senare delen av förra veckan kunde inte längre förnekas på lördagen. Jag började nysa och snörvla och fick snyta mig hela tiden. Lite lätt feber hade jag nog också så jag satt där i soffan och vilade mig lite medan jag spelade lite på datorn och då var det en Facebook kompis som skrev till mig, hon hade biljetter till A's julshow men kunde inte gå på grund av sjuka barn, ville jag gå istället?
Jag ringde kvickt till mina systerbarn som sa ja, sen ringde jag till L som visade sig redan ha biljetter till konserten men som gärna ville samåka, så några timmar senare satt vi i bilen på väg in till stan. När vi kom in till stan tog det ett tag att hitta parkering, inte nog med att det alltid är trångt i stan, nu är det ju snövallar utefter vägarna så även om det finns plats så är det nästan omöjligt att komma intill vägkanten och ställa sig. Vi hittade i alla fall en plats men var inte helt säkra på om vi skulle komma därifrån senare eller inte. Vi kom till Immanuelkyrkan vid 17.30 vilket egentligen var sent, men det var gott om plats ännu och J hade hållt platser åt oss. Innanför dörren till kyrkan var ett gäng arga pensionärer som svor och skrek åt alla, jag vet inte riktigt vad de var så arga för, men kanske var de onyktra.
Konserten började med ett luciatåg och det var så himla fint. Jag gillar när det är riktigt traditionellt och inte poppas upp för mycket och det här var verkligen traditionellt och de sjöng så fint. Det är Väsbyskolans musikklasser som gör den här julkonserten varje år och det är jättefint. Sen var det paus där vi bjöds på fika som ingick i biljettpriset och sen hade alla barnen bytt om och nu sjöng de nyare men fortfarande traditionella sånger såsom Rudolf med röda mulen. När vi gick därifrån var jag väldigt nöjd, jag hade fått precis det jag hoppats på. Dessutom hade jag sprungit på en gammal lärare från högstadiet, en som jag tyckte om.

Jag tog en bild på mina systerbarn och min gudson eftersom de är några av de bästa ungar som finns och de är så söta med sina knäppa frisyrer. Visst är de det?

När jag kom hem gjorde jag lite het soppa med ingefära och tänkte att det kanske skulle hjälpa mot förkylningen. Det vet jag inte om det gjorde, men det värmde gott i kylan i alla fall.
Sen satt jag hemma i godan ro resten av lördagskvällen och kände mig inte ens rastlös trots att det var lördag. Senare på kvällen ringde Quiz-L och vi snackade ett bra tag, vi hade lite djupa snack och öste ur oss en del bitterhet över varandra och sen mådde jag ännu bättre. Jag var så trött att jag gick och lade mig relativt tidigt och sov som en stock trots att det tog ett tag att somna. När jag är förkyld är jag nämligen inte bara snorig och så, nej, det kliar i tandkött, gom, öron, ögon och panna också, något fruktansvärt alltså. Då blir det svårt att somna...

Inga kommentarer: