måndag 26 september 2011

Så avslutas en flitig helg

På söndagen gick jag upp rätt sent, jag åt frukost och sen fixade jag en frappé och tog smoothien som blivit kvar från gårdagen och åkte iväg till S för att hon skulle fixa mitt hår. Nu var utväxten så jäklig och mörk att det nästan blivit pinsamt att visa sig bland folk och det hade hänt den senaste veckan kändes det som. S är en vän till mig och dessutom den bästa frisör jag någonsin träffat på, så det är till att ha tur. "Morgonen" som börjat så lugnt med tid som gick långsamt rusade plötsligt iväg och rätt var det var så var jag sen! Jag hastade iväg och på vägen tutade jag på J som jag åkte förbi och hon tittade förvånat på mig så jag ringde upp och förklarade mig. S stod och väntade otåligt och vi satte igång på stört.
Drygt 3 timmar senare och dessutom med nyfärgade ögonfransar så tog jag mig kvickt ut i bilen och så körde jag till Arlandaskogarna för att leta lite svamp.
Jag bestämde mig för att gå in på andra sidan stigen mot vad jag brukar göra. Jag har alltid gått på vänster sida om stigen efter att ha blivit besviken för många gånger när jag gått på höger sida. Men nu de senaste åren hade ju vänster sida lett till stora besvikelser så jag besätmde mig för att ge höger sidan en ny chans och det var rätt tänkt! Jag hade bara gått i max 5 minuter när jag hittade mina första Trattkantareller. Redan innan dess hittade jag fingersvamp som jag tog med mig eftersom jag inte mindes hur det var med dem. Det visade sig senare när jag kollat upp det på internet att de rekommenderar andra svampar och att man håller sig ifrån fingersvamp eftersom de giftiga är så gott som omöjliga att skilja från de ätliga, så de slutade i soptunnan.

Jag hittade en massa trattisar enligt mig, jag brukar ju aldrig hitta något av riktigt värde så jag var eld och lågor och ville inte alls vända hemåt. Men när jag inte längre kunde se skillnad på löv och svamp så gick jag tillbaka till bilen. Både jag och Turre var nöjda, jag fick svamp och han fick promenera i skogen.
När jag kom hem rensade jag svampen och det tog ju sin tid, sen satte jag svampen på smältning och tog hand om köttgrytan som fått vänta på att packas i matlådor. Jag satte en omgång ris i riskokaren och sen packade jag totalt 10 matlådor varav 8 kompletta med ris och allt. Det är ju jättebra att ha färdig mat i frysen, men jag har ju inte plats i frysen... Jag ställde två av lådorna i kylen till nästa dag och planen var att ta med dem till jobbet. Sen var det ju återigen skitigt i köket och en massa disk hade det blivit också, så jag diskade upp och tittade på film medan svampen kokade in. Jag åt gryta till middag också, så egentligen hade det blivit 11 stora portioner! Pinnarna jag lagt bakom huset som jag trodde var från grannen hade jag kollat med hans fru om på "morgonen" och hon blev osäker och visste inte vad han lagt dem där för. När jag kom hem på kvällen satt en liten lapp inkilad vid dörren från henne. Pinnarna var till mig! Fina grannar man har!

Jag kom i säng alldeles för sent, men jag hade tydligen satt svampen på för låg värme för det tog jättelång tid att koka av vätskan. Slutligen damp jag i alla fall i säng och somnade omedelbart.

Inga kommentarer: