söndag 11 september 2011

Laga mat kanske man borde vänta med?

När jag vaknade på torsdagen kände jag mig ganska bra även om jag fortfarande var matt till och från. Det konstiga var att jag snabbt blev väldigt uttråkad och rastlös, men blev trött så fort jag gjorde nåt. Jag diskade i alla fall upp i köket och tvättade ett par maskiner tvätt. Sen betalade jag räkningar. Sen letade jag efter nåt lättsmält att se på DVD och slutligen testade jag Tina Nordströms "New Scandinavian Cooking" som hon troligtvis gjort för amerikansk publik.
Det är ju väldigt modigt att göra det på engelska men jag måste säga att det var lite jobbigt att titta på. Hennes engelska är inte lysande även om den inte är jättedålig och vissa ord hade hon direktöversatt och amerikanerna lär ha svårt att komma fram till vad hon menar. Vad är till exempel Philadelphia Cheese för en amerikan? Creme Cheese ska det vara om de ska förstå. Maten var däremot rätt trevlig även om det var alltför mycket frukt i maten för min smak. Hon reste runt i Sverige i de olika programmen och det var jättefina platser de besökt och hon både red, körde ren, åkte skidor och paddlade bland annat. Jättevackra vyer som är jättesäljande för Sverige! Men bakgrundsmusiken var under all kritik, jag blev till slut väldigt trött på den blandning av porrmusik och hissmusik de körde.
Men insprierad blev jag och satte igång ett långkok på vad jag tror kanske var sjömansbiff och man tager ju vad man haver, så jag tog en rimmad bog från frysen. Den har legat där länge och väntat på att jag ska ha tid och inspiration på samma gång. Nu gjorde jag en gryta som fick koka väldigt länge. Men bog var nog inte riktigt rätt för syftet för det blev inte en lysande rätt. Men sanningen att säga kände jag ju ändå ingen smak, så jag såg till att äta det till både lunch och middag innan smaksinnet kom tillbaka. Ändå blev det 3 stora portioner till frysen också, vi får väl se om jag någonsin äter upp det eller om det slutligen hamnar i soporna.
Jag diskade upp även efter mina matlagningsförsök och insåg att även om inte jag kände det så luktade nog hela huset mat och därmed även min rena tvätt som hängde till torkning...
Jag kom i säng i rimlig tid, vinglig av trötthet.

Inga kommentarer: